У данашњој емисији слушате драму „На трагу“ Николе Милојевића у адаптацији и режији Марка Мисираче. У реализацији учествовали глумци Књажевско-српског театра: Милош Крстовић, Чедомир Штајн, Сања Матејић, Ненад Вулевић и Александар Милојевић. Спикер Предраг Обровић, снимање и монтажа Радио Златоусти. Производња октобар 2021.

Никола Милојевић

Рођен je 15. децембра 1976. године у Крагујевцу. Глумом почео да се бави као члан Академског позоришта СКЦ-а у Крагујевцу. Дипломирао глуму на Академији лепих уметности у Београду у класи Петра Зеца.
Члан је ансамбла Књажевско-српског театра у Крагујевцу од 2003. године. У матичној кући остварио је више од 40 улога, а наступао је и у продукцијама Босанског народног позоришта Зеница, Краљевачког позоришта, Казалишта Вировитица и Позоришта за децу у Крагујевцу.
Учествовао је у поемама „Уста светилишта“ Борислава Хорвата, „Између неба и земље“ Видосава Стевановића, „Игре бројева“ Мирка Демића и „Изрешетане душе“ Венка Андоновског на Великом школском часу у Шумарицама. Учествовао је у ТВ серијама „Мој рођак са села“ и „Монтевидео, Бог те видео!“, документарно-играним ТВ филмовима „Црна Зора“ и „Доба Дунђерских“ и играним филмовима „Монтевидео, видимо се!“ и „Пуцњи у Марсеју“.
Добитник је Годишње награде Књажевско-српског театра 2007. године и Похвале Књажевско-српског театра 2011. године. На Фестивалу првоизведених представа у Алексинцу награђен је као глумац вечери за улогу Лорда Штуфорда у представи Негри 2019. године.
Објавио је збирке песама „Последње игре слепих“ (у издању Нове светлости из Крагујевца, 1995. године) и „Ноћна историја“ (у издању СКЦ-а из Крагујевца). Поезију објављивао у часописима: Кораци, Мостови, Летопис матице српске и Живот. Удружење драмских писаца Србије из Београда доделило му је Награду „Бранислав Нушић“ за 2016. годину за драмски текст „На трагу“. Праизведба овог драмског текста у режији Ненада Гвозденовића одиграна је у Београдском драмском позоришту 2018. године. Исте године текст је објављен у едицији Савремена српска драма, број 54.
Преводи са пољског језика (Пастушевски, Војачек, Галчињски, Асник, Цезари Бушман). Превео на српски језик два позоришна комада Јарославе Пулинович „Наташино маштање“ и „Ја сам победила“.

Суфинансирано средствима Министарства култре и информисања.