Članci autora admin

ДУГО ТОПЛО ЛЕТО- „ПЕСМЕ ХАРАЛАМПИЈУ“

Данашње издање емисије посвећујемо студијском албуму „Песме Харалампију“, на ком се налази једанаест вокално инструменталних ауторских композиција, које слушате у данашњем издању.
О идеји албума, његовој интертекстуалној вези са Доситејем, Достојевским, Гогољем, те суштинској вези са Светим Савом и Светосављем, говоримо са аутором текста, музике и водећим гласом, музичким уредником радија Слово љубве, теологом – Небојшом Мастиловићем.
Албум првенац „Сјајне српске звезде“ објавио је 2013-године. Публици која прати духовну музику познат је по свом раду у вокалној групи „Пирг“, која је објавила два албума,„Земља Светог Симеона“ и „Не од овог света“.

ДУХОВНИ ЛУГ – 29.јул 2021.год.

У данашњој емисији послушајте одломак из књиге „Увођење у Хиландар“ проф.Владете Јанковића о историји Свете Горе. Из књиге „Радуј се, Невесто Неневестна“ читамо „Чудо 32“. Владика Николај, у својој књизи „365 поука и савета за сваки дан у години“ учи нас о самоосуди. На крају емисије преносимо вам видео о крштењу са јутјуб канала о.Предрага Поповића.

ДУГО ТОПЛО ЛЕТО – Конкурс за енергетску санацију на територији Града Крагујевца

Град Крагујевац један је од 67 градова и општина са којима је Министарство рударства и енергетике потписали су Уговор о суфинансирању програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова. О детаљима овог програма и на који начин ће се он реализовати у Крагујевцу, разговарамо са Аном Радојевић, енергетским менаџером Града Крагујевца.

ДУХОВНИ ЛУГ 28. јул 2021.

у данашњем издању слушате:

Из књиге Поруке недељних еванђеља, Антонија Кониариса КО ИМА УШИ НЕКА ЧУЈЕ;
Из беседа на радију Слобода оца Александра Шмемана и о Благу Павлових посланица Антонија Кониариса:

КОМУНАЛНО ЋОШЕ

Данас у Крагујевцу беѕ воде:

Шумарице, ул. Херцеговачких Бригада 4 ( од 08:00 до 12:00 часова ), поправка прикључка.
Бресница, ул. Ужичке Републике 36 ( од 12:00 до 16:00 часова ), поправка прикључка.
Осојак, ул. Осојак бб ( од 08:00 до 11:00 часова ), улична линија.
Милатовац, ул. Милатовац – код игралишта ( од 11:00 до 14:00 часова ), улична линија.
Никшић, ул, Никшић бб ( од 14:00 до 17:00 часова ), улична линија.
Осојак, ул. Осојак – код продавнице ( од 17:00 до 19:00 часова ), улична линије

Због радова, на мрежи, дана 28.07.2021 год. у временском периоду од 09:00.ч до 12:00ч. доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије корисницима у Крагујевцу у улици Бате Бугарског.
Због радова, на мрежи, дана 28.07.2021 год. у временском периоду од 09:00.ч до 12:00ч. доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије корисницима у насељу Лужнице –Ириг.
Због радова, на трафостаници, дана 28.07.2021 год. у временском периоду од 09:00.ч до 13:00ч. доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије корисницима у Крагујевцу у улицама: Буковичка, Честобродичка, Драгојла Дудића, Драгољуба Бакића, Дворжакова, Јелене Радојкић, Мале Пчелице, Мале пчелице – коков крај, Мале пчелице – вишњак, Милоја Радосављевића, Момчила Стефановића, Нате Радуловић, Петра Убавкића, Пјера Крижанића, Шкотских сестара, Стане Симић, Стевана Милутиновића, Сврљишка, Велимира Илића, Видовданска, Вишњак, Вишњак, Војводе Мицка, Андре Николића, Бјелашничка, Буковичка, Драгана Маузера, Кире Димитријевског, Милоја Радосављевића, Митра Бакића, Младена Стефановића, Нате Радуловић, Пјера Крижанића, Раце Терзића, Спасоја Вулетића, Винковачка, Чехословачки споменик, Георги Димитрова, Хасана Бркића, Јустина Поповића, Књажевачка, Милана Јелића, Милана Лазаревића, Милеве Рајчевић, Милице Урошевић, Милијане Прокић, Милоја Симовића и Земунска.

ДУГО ТОПЛО ЛЕТО- „ГРАД КРАГУЈЕВАЦ ЖЕЛИ СТАТУС ЗЕЛЕНОГ ГРАДА“

“РИЦ“ и “Асоцијација пословних жена ВИЗИЈА“, у сарадњи са “Градом Крагујевца“, одржао је 26. јула 2021. године оркугли сто под називом “Екологијом и заштитом животне средине за боље окружење у заједници“, са циљем покретања иницијатива по питању заштите животне средине, уочавању проблема у заједници, умрежавању и покретањем нових предлога у одређеним мерама и регулативама на ову тему

Пројекат „Сакупљај и рециклирај-за чистија насеља и чистије стамбене јединице“, је иновативног карактера и има за циљ покретање нових питања и начина да се у ланцу разних актера покрене једно ново економско сагледавање мера који доприносе да сви заједно бринемо и живимо у здравијој околини.

Са округлог стола, преносимо вам излагања
Стефана Никезића, члана Градског већа за унапређење и заштиту животне средине,
Марије Николић – из ЈКП Шумадије и
Драгана Маринковића – из Службе за заштиту животне средине

КОМУНАЛНО ЋОШЕ – Сервисне информације за 27.јул 2021.год.

Списак крагујевачких адреса које ће данас бити без електричне енргије или воде послушајте у линку испод.

ДУГО ТОПЛО ЛЕТО – „Медијатор је тај који последњи одустаје“

О медијацији као поступку током ког се решавају спорови страна које су у конфликту, о предметима који јесу медијабилни и онима који то нису, о бесплатној правној подршци и поклон медијацијама за слушаоце који се први јаве на телефон наше редакције, разговарамо са Јасмином Имперл, медијаторком која је отворила прву Канцеларију за медијацију у Крагујевцу.

Емисије

Prodajni centar