Skip to main content

ГОСТОПРИМНИЦЕ- ДВЕ ПРЕМИЈЕРЕ БАРД ТЕАТРА И СУПЕР МАМЕ У НЕДЕЉУ У КЊАЖЕВСКО-СРПСКОМ ТЕАТРУ

Комад „Ми смо ваша деца, драга Јелена Сергејевна” биће премијерно изведен 3. децембра од 20 часова на сцени Књажевско-српског театра. У питању је продукција аматерског, ангажованог позоришта БардТеатар, по тексту Људмиле Разумовске, а у режији и драматизације Марије Ракочевић.

Истога дана, у 18 сати, представу „Вида“, по тексту и у режији Ненада Вулевића Вулета извешће најмлађи чланови Вулетове школе глуме. У данашљој Гостопримници,о овој представи говорили су Миона Швигир, Давид Маринковић и Вељко Ружић, који тумече неке од водећих улога представе „Вида“:

REЧНИК ПРАВОСЛАВЉА (32) – Епектаза

Учење о животу које је разрадио Свети Григорије Ниски. Рч је о успињању ка вишим степенима пуноће благодати. Више о томе у емисији која следи

ГОСТОПРИМНИЦА- Почиње 31. Интернационални фестивал уметника хармоника

Концерт Крагујевачког академског оркестра акордеониста под диригентском палицом Предрага Костовића у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије отворио је синоћ 31. Интернационални фестивал уметника хармонике

Фестивал треба да се развија и у годинама које су пред нама иако је освежен новим идејама у претходном периоду. Крагујевац представља важну адресу у циљу промоције младих уметника међународног формата, казао је Миљан Бјелетић, члан Комисије за друштвене делатности Привременог органа Града Крагујевца, истакавши да је ово јединствен фестивал по концепту који има могућност да угости победнике свих најзначајнијих интернационалних такмичења током претходне године. Такође, ово је станица коју не заобилазе ни најуваженији педагози источне и западне школе. Фестивал има јако добар концепт који омогућава младима, ученицима, студентима, младим па и доказаним педагозима да стичу нова сазнања и прате савремене акордеонистичке тенденције на међународној сцени што је добро за унапређење хармонике као академског инструмента у Крагујевцу у Србији, закључио је Бјелетић.

Фестивал организује Музички центар АД ЛИБИТУМ под покровитељством Министарства културе и Града Kрагујевца.

Преносимо Вам речи директора Фестивала, Милана Томића и Миљана Бјелетића, члана Комисије за друштвене делатности Привременог органа Града Крагујевца на конференцији за медије, пред почетак Фестивала:

РЕЧНИК ПРАВОСЛАВЉА (31)- Енергија

Шта су божанске енергије и због чега је важно учење о енергијама. На који начин је Свети Григорије Палама учио о енергијама, а на који Свети Максим Исповедник, послушајте у новој емисији.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ- Великомученик ДимитријЕ Солунског Мироточивог

У уторак, 7. новембра 2023. године, на празник светих мученика Маркијана и Мартиријана, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица уз саслужење братства овога светога храма;