Članaka u kategoriji Дуго топло лето

ДУГО ТОПЛО ЛЕТО- „ПЕСМЕ ХАРАЛАМПИЈУ“

Данашње издање емисије посвећујемо студијском албуму „Песме Харалампију“, на ком се налази једанаест вокално инструменталних ауторских композиција, које слушате у данашњем издању.
О идеји албума, његовој интертекстуалној вези са Доситејем, Достојевским, Гогољем, те суштинској вези са Светим Савом и Светосављем, говоримо са аутором текста, музике и водећим гласом, музичким уредником радија Слово љубве, теологом – Небојшом Мастиловићем.
Албум првенац „Сјајне српске звезде“ објавио је 2013-године. Публици која прати духовну музику познат је по свом раду у вокалној групи „Пирг“, која је објавила два албума,„Земља Светог Симеона“ и „Не од овог света“.

ДУГО ТОПЛО ЛЕТО – Конкурс за енергетску санацију на територији Града Крагујевца

Град Крагујевац један је од 67 градова и општина са којима је Министарство рударства и енергетике потписали су Уговор о суфинансирању програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова. О детаљима овог програма и на који начин ће се он реализовати у Крагујевцу, разговарамо са Аном Радојевић, енергетским менаџером Града Крагујевца.

ДУХОВНИ ЛУГ 28. јул 2021.

у данашњем издању слушате:

Из књиге Поруке недељних еванђеља, Антонија Кониариса КО ИМА УШИ НЕКА ЧУЈЕ;
Из беседа на радију Слобода оца Александра Шмемана и о Благу Павлових посланица Антонија Кониариса:

ДУГО ТОПЛО ЛЕТО- „ГРАД КРАГУЈЕВАЦ ЖЕЛИ СТАТУС ЗЕЛЕНОГ ГРАДА“

“РИЦ“ и “Асоцијација пословних жена ВИЗИЈА“, у сарадњи са “Градом Крагујевца“, одржао је 26. јула 2021. године оркугли сто под називом “Екологијом и заштитом животне средине за боље окружење у заједници“, са циљем покретања иницијатива по питању заштите животне средине, уочавању проблема у заједници, умрежавању и покретањем нових предлога у одређеним мерама и регулативама на ову тему

Пројекат „Сакупљај и рециклирај-за чистија насеља и чистије стамбене јединице“, је иновативног карактера и има за циљ покретање нових питања и начина да се у ланцу разних актера покрене једно ново економско сагледавање мера који доприносе да сви заједно бринемо и живимо у здравијој околини.

Са округлог стола, преносимо вам излагања
Стефана Никезића, члана Градског већа за унапређење и заштиту животне средине,
Марије Николић – из ЈКП Шумадије и
Драгана Маринковића – из Службе за заштиту животне средине

ДУГО ТОПЛО ЛЕТО – „Медијатор је тај који последњи одустаје“

О медијацији као поступку током ког се решавају спорови страна које су у конфликту, о предметима који јесу медијабилни и онима који то нису, о бесплатној правној подршци и поклон медијацијама за слушаоце који се први јаве на телефон наше редакције, разговарамо са Јасмином Имперл, медијаторком која је отворила прву Канцеларију за медијацију у Крагујевцу.

ДУГО ТОПЛО ЛЕТО – Владика Јован овог викенда у Рогојевцу и Малим Пчелицама

Ове суботе, 24.јула 2021.год, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Г.Јован служиће свету Литургију и осветиће палионицу свећа у храму Свете Петке у Рогојевцу са почетком у 8 часова.

Потом ће владика Јован служити празнично бденије у храму Пресвете Богородице Тројеручице у Малим Пчелицама са почетком у 16 часова.

Ово је разлог што за саговорнике имамо старешину храма Свете Петке у Рогојевцу, протојереја – ставрофора Драгана Васиљевића, а затим и протојереја – ставрофора Зорана Митровића, старешину храма Пресвете Богородице Тројерућице у Малим Пчелицама.

ДУГО ТОПЛО ЛЕТО- БОЈАНА ЧОЛИЋ ГРУЈИЋ О ДУХОВНОЈ ПОЕЗИЈИ и ЉУБАВИ БЕЗ ОСТАТКА

Поезију Бојане Чолић Грујић можете читати на фејсбук страници и фб групи „ДУХОВНА РИЗНИЦА ПОЕЗИЈЕ“, фб групи „НЕОБИЧНА ПОЕЗИЈА- ДОДИР СЕЋАЊА“, а издавачка кућа Талија објавила је и њену збирку песама „Љубав без остатка“.
О духовној поезији, путу до поезије и путу до себе, о хришћанској радости и љубави, говорили смо са Бојаном Чолић Грујић у емисији Дуго, топло лето:

ДУГО ТОПЛО ЛЕТО – „Колико ћемо још наше деце изгубити да урадимо бар нешто?“

„Успели смо да пронађемо још једно нестало дете. Мртво. Да ли сте свесни да нисмо урадили ништа да предупредимо овакве трагедије? Једно велико ништа. И питам се, колико ћемо још наше деце изгубити да урадимо бар нешто? Заказали смо по ко зна који пут. Саучешће породици“, написао је Игор Јурић на друштвеној мрежи твитер у фебруару ове године као реакцију на вест да је у Нишу пронађен мртав матурант за којим се претходно трагало неколико дана.

Фондација „Тијана Јурић“ покреће народну иницијативу за увођење Амбер Алерт система и на тему безбедности сваког српског детета данас разговарамо са Игором Јурићем, оснивачем поменуте фондације.

Емисије

Prodajni centar