Članaka u kategoriji Хришћански меридијани

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – 27. априла 2021.

У данашњој емисији чућете: Како је обележен Велики Понедељак у цркви у Белошевцу. Патријарх служио на Богословском факултету. У Жабљу уведен у дужност нови парох. Реприза емисије „Буквар православља“ на РТ Војводина.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – 26. априла 2021.

У данашњој емисији чућете: Како су прослављени Врбица и Цвети широм Епархије шумадијске. Патријарх Порфирије отворио Музеј црквених старина у Нишу. Жалост за коптским трговцем и добротвором убијен од стране фанатика Исламске државе зато што је помагао цркву.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ, 23. април 2021.

И у данашњем издању преносимо Вам вести из Српске православне цркве и Епархије шумадијске, као и причу о данашњем празнику.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – 22. априла 2021.

У данашњој емисији чућете: Свештеници два намесништва учествовали у премештању архиве Универзитетскг клиничког центра у Индустријску зону.
Патријарх српски примио Шефа Мисије ОЕБС-а.Принц Филип Карађорђевић посетио светиње призренског и ораховачког краја.Епископ Атанасије обишао манастир Сељани код Пријепоља.Акатист Пресветој Богородици у Јерусалимској Патријаршији.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – Црквени дневник за 20.4.2021.год.

Почетак емисије посвећујемо Преподобном Георгију Митиленском кога данас слави Српска православна црква. Потом вас водимо на исповест свештенства архијерејског намесништва левачког. Следе вести из архиепископије београдско – карловачке, помесних хришћанских цркава и других верујућих заједница.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – 19. априла 2021.

У данашњој емисији чућете: Одржан годишњи помен монахињи Ани у манастиру Дивостин, Архијерејска литругија у Бајчетини, Канонска посета владике Јована Карађорђевој цркви у Тополи, Патријарх рукоположио јерођакона Саву (Бундала) у чин јеромонаха, у Загребу заседао Епархијски савет, Патријарх московски г. Кирил примио у Даниловском манастиру у Москви министра иностраних послова Србије г. Николу Селаковића,Бразилци граде Христову статуу која ће надмашити висину чувеног кипа у Рију.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – 16. априла 2021.

У данашњој емисији чућете: Исповест свештенства намесништва Лепеничког, Патријарх српски примио Амбасадора Мађарске и надбискупа београдског, Молитвено сећање на пострадале на Сремском фронту, Учесници међународне конференције у Дамаску посетили патријарха Јована,Патријарх антиохијски Јован богослужио у цркви Светог Крста, Хаити: Отмица свештеника и часних сестара.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – Црквени дневник за 15.април 2021.год.

Српска православна црква данас слави Преподобног Тита Чудотворца. Након житија посвећеног овом светитељу, у данашњој емисији следе вести из епархије шумадијске, архиепископије београдско – карловачке, помесних хришћанских цркава и других верујућих заједница.

Емисије

Prodajni centar