Članaka u kategoriji Еко ехо

ЕКО ЕХО (1) – Језеро Бубањ – шта с њим?

Данас почињемо нови серијал емисије Еко ехо, коју припрема Центар за еколошко образовање и одрживи развој у сарадњи са Радијом Златоустим.За прву тему наше емисије одабрали смо језеро Бубањ. Већ неколико недеља, па и месеци, уназад, говори се о овом језеру и изградњи стамбено-пословног комплекса на једној од парцела која је у приватном власништву. Тај план изградње је својевремено био у складу са тада важећим планом детаљне регулације тог простора којим је, заиста, нажалост, на тој парцели била дозвољена и могућа градња пословног и стамбеног простора. На срећу Удружење Екомар, уз подршку града, и Комисије која је о томе одлучивала као и других грађана је зауставила градњу, а план је да град инвеститору да нову заменску локацију и да на даље мало адекватније планира овај простор и реализује неке будуће активности на овом простору. Емисију припремили: Милена Павичевић, Игор Јовановић, Јована Аврамовић и Милош Ђурић.

ЕКО ЕХО – Омладински еко активизам за изградњу поверења

Специјална емисија „Еко ехо“ посвећена је улози младих у формирању еколошке културе. Образовање еколошке култре није лак задатак. Постоји потреба да млади људи буду укључени у процес доношења еколошких одлука. Управо томе је посвећен један пројекат Центра за еколошко образовање кога данас представљамо

EKO-ЕХО, 15.02.2018. – Енергетска ефикасност

Маша Марковић и њени другови из Центра за еколошко образовање и одрживи развој, ове недеље су припремили емисију која се бавила присутношћу еколошких тема у јавном простору, енергетском ефикасношћу, активностима ЦЕООР-а као и догађајима из екологије из земље и света.

ЕКО-ЕХО, 18.01. 2018. Штетност дувана и најава Фестивала еколошког образовања

И данас вас кроз емисију Еко ехо води Маша Марковић. У данашњој емисији говоримо о присутности еколошких тема у јавном простору, забрињавајућим статистикама употребе дувана, новим акцијама у Удружењу ЦЕООР. Говоримо о активностима које су обележиле период иза нас, али и о предстојећем 9.Фестивалу еколошког образовања. Очекује нас разговор са председником Удружења, Миланом Габарићем. Током емисије и фоно-уживо са Игором Јовановићем.

ЕКО ЕХО, 21.12.2017. О фестивалу дечијих еколошких представа

Након дуже паузе, поново пратите емисију „Еко ехо“, кроз коју вас води Маша Марковић. У данашњој емисији пратите еко календар, вести из еколошког света, вести из ЦЕООР-а
Поред низа манифестација, говоримо и о успешно завршеном другом Фестивалу дечијих еколошких представа под слоганом “Црвено, позор(иште), зелено!” За вас смо били на лицу места и прикупили мноштво занимљивих информација. Чућете импресије учесника, жирија и организатора.
Препуштамо реч и малишанима. Шта је то природа и како заштита животне средине изгледа из перспективе наших најмлађих суграђана, сазнајте до краја емисије.

ЕКО ЕХО, 20.10.2017.

ЕКО ЕХО, 21. 09. 2017. – Лето иза нас

Ово је лето било једно од најтоплијих лета од када се у Србији мери време, у рангу са летима 1921, 1946, 2007,2012,2015. Стога је данашња емисија Еко ехо, коју припремају чланови Центра за еколошко образовање и одрживи развој пре свега говорила о суши. Шта се дешавало у ЦЕООР-у током лета и какви су им планови за јесен, првог дана јесени чућете од Милана Габарића оснивача овог Удружења. На простору Ботаничке баште почео је да ради Школски биолошки центар. О томе смо разговарали са Милошем Милојковићем, техничаром пејзажне архитектуре. Издавачка кућа „Лагуна“ објавила је занимљиву књигу под називом „Тајни живот дрвећа“. Више о књизи чућете од Аните из „Лагуне“. Наша Милена припремила је и неколико занимљивих изреки о природи. Емисију припремили: Ксенија Кањевац, Јована Јовановић, Катарина Тодоровић, Ана Стефановић, Милена Павићевић и Милош Ђурић.

ЕКО ЕХО – Емисија од 1. јуна 2017. године

Емисија „Еко ехо” од 1. јуна 2017. године.

Емисије

Prodajni centar