Članaka u kategoriji Веронаука он лајн

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН – Јаков постаје Израиљ

Старозаветна прича о Јакову је и прича о томе како се у једној личности сабрао цео израељски народ. Шта је важно за нас у овој причи, представљамо Вам на основу тумачења проф. Родољуба Кубата са Богословског факултета у Београду.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН – Жртвовање Исака почетак остваривања Цркве у историји

Колика је сличност приче о жртвовању Исака као невиног јагњета и жртвовању Сина Божјег? Послушајте у новој лекцији „Жртвовање Исака почетак остваривања Цркве у историји“. Ова прича је основ за разумевање да се у Старом завету налазе многе праслике Новог завета.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН – Авраамов завет – праслика Христа и Цркве Божје

У књизи Постање Старог завета на више места је описан „Авраамов завет“ са Богом. Бог је изабрао Авраама, склопио са њим савез и рекао му је да оде у Обећану земљу. Авраам је родоначелник јеврејског народа. Са Авраамом и јеврејским народом имамо праслику Христа и народа Божијег који је окупљен око Месије.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН – Светитељи нашег рода благо целог света

Последњу емисију из овог циклуса припремио је вероучитељ Борко Богићевић говорећи о светитељима нашег рода као благу целог света. Ко су свети, како то постају, ко су свети из нашег рода.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН – Косовски завет – есхатолошко опредељење народа

Борко Богићевић, вероучитељ из Прве техничке школе данас нас води кроз лекцију за ученике четвртог разреда средње школе „Косовски завет- есхатолошко опредељење народа“. Косовски бој је један од најзаначајнијих догађаја српског народа.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (16) – Светосавље пут који води у живот

Светосавље као хришћаски етос српског народа суштина је лекције о светосављу за четврти разред средње школе коју је за вас припремио вероучитељ Миладин Мутавџић. Емисија је суфинансирана средствима Министарства правде – Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (15) – Мисија светих Кирила и Методија

О светом Кирилу и Методију ученици верске наставе уче у седмом разреду основне школе и поново у четвртом разреду средње. После свих пређених лекција и стечених знања сада је њихов увид у значај дела светих Кирила и Методија, односно њихове мисије много јаснији. Тај нови увид, прилагођен осамнаестогодишњацима доноси вам и у данашњој лекцији вероучитељица Оливера Станчић.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (14) – Знаменити Срби и хришћанство

Вероучитељ Миладин Мутавџић изнеће данас лекцију поменуту у наслову намењену ученицима четвртог разреда средње школе. Циљ часа је предочити ученицима да знамените личности нису учинили хришћанство већим, него је хришћанство њих учинило великим.

Емисије

Prodajni centar