Članaka u kategoriji Веронаука он лајн

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН – Вавилонска кула

На који начин је савременим хришћанима важна прича о Вавилонској кули, послушајмо у новој емисији Веронауке он лајн.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН – Ноје и барка као праслика Христа и Цркве

Настављајући да говоримо о везама свештене историје света са тајном Христоовм, данас говоримо о везама приче из Књиге Постања о Ноју, барци и потопу са Христовим доласком на земљу, и Црквом као заједницом спасења.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (31) – Kaин и Авељ

Прича о Каину и Авељу из Старог завета, помаже нам да схватимо да је свако убиство – братоубиство. Авељ невина жртва, праслика је самог Господа Исуса Христа. Ипак, требало би да се запитамо да ли у сваком од нас живи Каин, онај који је завидео и био љубоморан на туђи успех.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН – Прародитељски грех у светлу богослужбених текстова

Иако је ово лекција о којој би много боље говорило само свештенство које се свакодневно служи богослужбеним текстовима, ми ћемо данас показати да је прича о прародитељском греху жива у Великом покајном канону Светог Андреја Критског и шта се све из ње може научити само на овом примеру, подстичући вас да истражујете богослужбене текстове и учите из њих.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (29) – Човекова злоупотреба творевине – еколошка криза

Настављамо да говоримо о потресу који је прародитељски грех унео у историју, а који је резултирао злоупотребом творевине што је довело до највеће еколошке кризе која је данас водећи проблем у свету.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (28) – Јединство Бога и човека, једини начин да се превазиђе смрт

У наставку лекција о прародитељском греху, данас говоримо о јединству Бога и човека као једином начину да се превазиђе смрт. Како да се повежу вечно и пролазно, створено и нестворено. Каква је улуга Цркве у остваривању овог јединства.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (27) – Светоотачко виђење прародитељског греха

Како су о прародитељском греху писали и говорили Свети Оци? Шта данас можемо да извучемо као поуку из тих тумачења?

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (26) Прародитељски грех као промашај циља стварања

Грех је промашај циља. Али којег циља? Шта смо то требали да будемо а нисмо постали и шта ћемо то постати после Другог доласка Христовог. Слушајте у новој епизоди емисије „Веронаука он лајн“.

Емисије

Prodajni centar