Članaka u kategoriji Веронаука он лајн

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (8) – Света браћа Кирило и Методије

Вероучитељица Оливера Станчић води нас у овој емисији кроз лекцију намењену ученицима седмог разреда основне школе о светој браћи Кирилу и Методију. Како је рекла, ученици су до сада имали прилику да се упознају са животом и радом ове свете браће, али ево како то њихово знање допуњује један час веронауке.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН ( 7 ) – Свети Цар Константин Велики и везе са Србијом

Свети Цар Константин Велики и везе са Србијом.
Лекција намењена ученицима 6. разреда основне школе.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (6) -Свети Сава путоводитељ живота

У лекцији посвећеној ученицима четвртог разреда основне школе говоримо о узорима које нам је Свети Сава оставио кроз свој живот али и кроз написана дела пре свега Житије Светог Симеона, али и кроз Хиландарски, Карејски и Студенички типик. Емсисија суфинансирана средствима Републике Србије – Министарства правде, Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (5) – Подизање немањићких задужбина

Нова лекција је намењена ученицима трећег разреда основне школе, те у њој објашњавамо најпре појам задужбинарства, а потом говоримо о владарима који су чинили лозу Немањину. Након тога причамо о најпознтијим црквама и манастирима које су сазидали Немањићи као своје задужбине. Емисију припремила некадашња вероучитељица Гордана Јоцић.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (4) Свети Сава и Свети Симеон

И даље вам доносимо лекције које су намењене најмлађима. Овога пута то су ученици другог разреда основне школе којима причамо основну причу о оцу и сину из рода Немањића потоњем Светом Симеону Мироточивом и Светом Сави.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (Нови циклус 3) – Ко су монаси ?

Ко су монаси ? – Наставна јединица за други разред основне школе.
Ко су монаси ? Где они живе ? Због чега се и како људи одлуче да живот проведу као монаси ? Прилагођено узрасту, овим часом је предвиђено да се деца упознају са најосновнијим елементима монашког живота. Емисију припремио вероучитељ Предраг Обровић.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (Нови циклус 2) – Свети Сава школска и породична слава

Лекције за први разред основне школе настављамо са темом“Свети Сава школска и породична слава“. Како најмлађима објаснити ову тему, послушајте у новој емисији суфинансираној средствима Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Републике Србије.

ВЕРОНАУКА ОН ЛАЈН (Нови циклус): Како је Растко постао Свети Сава

Емисијом „Како је Растко постао Свети Сава“ или, боље речено лекцијом за ученике и ученице првог разреда основне школе започињемо нови циклус из серијала „Веронаука он лајн“. У овом циклусу, потпомогнутом средствима Министарства правде – Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, дружимо се са вероучитељима и богословима који нам доносе лекције посвећене православљу код Срба. Ову прву лекцију припремила је бивша вероучитељица и одгворна уредница Радија Златоусти Гордана Јоцић.

Емисије

Prodajni centar