Članaka u kategoriji Духовни луг

ДУХОВНИ ЛУГ – 29.јул 2021.год.

У данашњој емисији послушајте одломак из књиге „Увођење у Хиландар“ проф.Владете Јанковића о историји Свете Горе. Из књиге „Радуј се, Невесто Неневестна“ читамо „Чудо 32“. Владика Николај, у својој књизи „365 поука и савета за сваки дан у години“ учи нас о самоосуди. На крају емисије преносимо вам видео о крштењу са јутјуб канала о.Предрага Поповића.

ДУХОВНИ ЛУГ – 20.јул 2021.год.

У данашњој емисији са вама делимо одломак из књиге проф.Владете Јанковића „Увођење у Хиландар“ о историји Свете Горе. Следи поука старца Силуана о томе како нас Господ воли, а у последњем блоку преносимо вам беседу о.Петра Поповића о мржњи у нама.

ДУХОВНИ ЛУГ – 15. јул 2021.год.

У данашњој емисији са вама делимо одломак из књиге „Чувајте душу“ старца Пајсија Светогорца о раду на самоме себи; следи прилог о празнику Полагање ризе Пресвете Богородице; о захвалности нам пише Антоније Кониарис у књизи „Поруке недјељних евенђеља“, а на самом крају емисије говоримо светој тајни брака.

ДУХОВНИ ЛУГ 14.7.2021.

У данашњем издању слушате:
Молитву за здравље Светим врачевима Козми и Дамјану,
О болести богоотшелнишва,
О ономе ко увреди дете, како је бележио Достојевски,
Поучну причу о Владици Николају и Николи Тесли и
о Подвизништву из књиге Добротољубље, кју је Манастир Хиландар издао 2009.

ДУХОВНИ ЛУГ – 13.јул 2021.год.

У данашњој емисији послушајте одломак из књиге „Увођење у Хиландар“ проф.Владете Јанковића, беседу монаха Арсенија Јовановића о љубомори, као и одломак из књиге „Веронаука у кући“ на тему „Не прихватајте свет без Бога“.

ДУХОВНИ ЛУГ – Владета Јеротић: Предавање о љубави

У данашњој емисији преносимо вам први део предавања о љубави које је проф.Јеротић одржао на Шумарском факултету у Београду. Трибину забележила екипа ТВ Храм.

ДУХОВНИ ЛУГ – Прва посета Њ.С.П.С.Г.Порфирија епархији шумадијској

у данашњој емисији за тему имамо прву званичну посету Његове Светости Патријарха Српског Господина Порфирија епархији шумадијској од његовог устоличења. На радост светог Јована Крститеља и Претече Господњег, 7. јула 2021. године, у дану када се слави догађај његовог чудесног Рођења, своју славу је обележила црква Светог Јована у Кончареву.

Тим поводом Свете дарове Тела и Крви Господње на Светој архијерејској литургији узнео је Његова Светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски господин Порфирије, заједно са својим домаћином Епископом шумадијским господином Јованом.

ДУХОВНИ ЛУГ- БЕСЕДА ОЦА ГОЈКА ПЕРОВИЋА О ХРИШЋАНСКОМ ОПТИМИЗМУ

Емисије

Prodajni centar