Skip to main content

НАШИ РАЗГОВОРИ – Драган Ристић, добитник Ђурђевданске награде у области спорта

У данашњој празничној емисији разговарамо са параолимпијцем, Драганом Ристићем, освајачем више најсјанијих одличја на европским и светским такмичењима у стрељаштву, а са последњих Параолимпијских игара у Токију, вратио се са чак 2 златне медаље. Како је ушао у свет стрељаштва, какве услове за тренинге имају особе са инвалидитетом у Крагујевцу, какав је осећај донети злато са Олимпијаде у своју земљу и свој град и шта му је даља мотивација за такмичења, само су нека од питања на која одговара наш данашњи саговорник.

НАШИ РАЗГОВОРИ – Једна синдикална биографија – разговор са Југославом Ристићем

Доскорашњи председник Савеза самосталних синдиката у Крагујевцу г. Југослав Ристић, недвно је отишао у пензију под необичним околностима оспораван од свог доскорашњег колеге. Како је изгледала његова синдикална „каријера“ и шта је научио из ње? Шта му је било најтеже?Слушајте у празничном издању емисије „Наши разговори“.

НАШИ РАЗГОВОРИ – Смисао васкрсења Исуса Христа за човека данашњице

Христос васкрсе! У специјалној васкршњој емисији обрађујемо питања смисла Христовог страдања за схватања и потребе данашњег човека. Јесмо ли спасени, шта сваког од нас чека након смрти и како да живимо сваки дан овоземаљског живота – загледани у материјално или фокусирани на вечно, само су нека од питања на која одговара ђакон Горан Анђелковић, мисионар СПЦ при западноевропској парохији.

ВАСКРШЊИ ИНТЕРВЈУ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ КРАГУЈЕВЦА Г. НИКОЛОМ ДАШИЋЕМ, Други део

У наставку разговора саслушајте шта смо са Градоначелником г. Николом Дашићем причали возећи се поред некадашње Плазе, Старом радничком колонијом, насељем 21. октобар, поред Хиподрома, главном улицом и даље до Палате правде, Аеродрома и Клиничког центра.

ВАСКРШЊИ ИНТЕРВЈУ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ КРАГУЈЕВЦА Г. НИКОЛОМ ДАШИЋЕМ – Први део

Грађани се често питају зна ли ово Градоначелник, види ли ово Градоначелник… Да зна и да види, побринули смо се ми из Радија Златоусти који смо организовали Васкршњи интервју са градоначелником Крагујевца г. Николом Дашићем, тако што смо се провозали улицама града Крагујевца. О чему смо разговарали послушајте у емисији која следи.

НАШИ РАЗГОВОРИ – Они од пута, разговор са протођаконом Златком Милићем

Ко су „они од пута“? Зашто је у сапутништву наша црквена мисија? И шта је уопште црквена мисија, односно црквена еклисиологија овог доба која може да уђе у комуникацију са савремним човеком и да буде одговор на његове безизлазе. О томе смо, а поводом изласка његове нове књиг „Они с пута“ разговарали са протођаконом Златком Матићем, професором догматике у Богословији „Свети Јован Златоусти“ у Крагујевцу и на Православном богословском факултету.

ГОСТОПРИМНИЦА – Рат хришћана, разговор са јерејем Владаном Костадиновићем

Поново имамо рат у Европи и то рат између две хришћанске, тачније две православне хришћанске земље. Господари рата, политичари, војсковође су људи који иду у Цркву и моле се за мир. Какав је однос хришћанства према рату? Постоји ли свети или праведни рат? Треба ли хришћани да стају на ову или ону страну. То су нека од питања на која нам је одговор дао јереј Владан Костадиновић, парох Старе цркве и професор историје у Богословији „Свети Јован Златоусти“.

НАШИ РАЗГОВОРИ – Парохијски живот у Женеви – разговор са протојерејем Александром Ресимићем

Божићним разговором са протојерејем Александром Ресимићем који води парохију у Женеви у Швајцарској започињемо нашу серију разговора о животу православних верника у дијаспори. Једом месечно угостићемо некога од свгештеника из дијаспоре, а за поечтак је то некадашњи парох крагујевачке Саборне цркве.