Skip to main content

ДУХОВНИ ЛУГ – 2. јула 2021.

У данашњој емисији чућете: једно писмо старца Валаама, Молитве Светог Јована Златоустог, старац Пајсије о божанском просветљењу, о старцима и старештву и одломак из књиге Невидљива борба Светог Никодима Агеорита.

ДУЕЛ – Да ли је боље школовати се на приватном или „државном” факултету

Тема, или „дилема” данашње рубрике „Дуел” је да ли је боље студирати приватни, или, како се то код нас каже „државни факултет”. Саговорници у данашњем „Дуелу” су Марта Васиљевић са Универзитета „Мегатренд” и Ђорђе Поповић, са Медицинског факултета крагујевачког Универзитета,

ДУЕЛ – Да ли боље ићи у гимназију или средњу стручну школу

У данашњем „Дуелу” питање које је постављено нашим саговорницама је: „Да ли је боље похађати гимназију или средњу стручну школу?”. Гошће данашњег „Дуела” су Тијана Арсенијевић, гимназијалка и Петар Оцокољић, ученик Медицинске школе.

ДУЕЛ – Да ли је боље живети у стану или у кући

У данашњој рубрици „Дуел” коју емитујемо свакога четвртка у емисији „Од 10 до 13” тема за наше саговорнике је „Да ли је боље живети у кући или у стану?”. Гошће данашњег „Дуела” су Катарина Радовановић, ТВ монтажер и Славица Божовић, дипл. правник. Па, послушајте…

ДУЕЛ – Да ли је боље радити у приватној или државној фирми

На тему и разна питања о раду у приватном, или, како се то колоквијално код нас каже, у „државном” сектору одговарају саговрници у данашњој рубрици „Дуел” Јелена Драгутиновић, економиста и Слободан Јовашевић запослен у катастру овдашњем.

ДУЕЛ – живети у граду или селу

У овонедељном „Дуелу“ саговорници Владимир Ђорђевић, уредник програма у ЦЗНТК „Абрашевић“ и драмски писац и Небојша Вељковић, приватни предузетник и некадашњи радио водитељ, говоре о предностима и недостацима живота у граду, односнио селу, као и разлозима због којих се опредељују где ће живети.

ДУЕЛ – Да ли гледате ТВ серије, зашто и које

У данашњој рубрици „Дуел” разговарали смо на тему ТВ серија са нашим саговорницима историчарем Предрагом Илићем, директором Историјског архива Шумадије у Крагујевцу и историчарком уметности Катарином Бабић, кустосом у Градској галерији „Мостови Балкана” на тему телевизијских серија. Да ли гледају ТВ серије, зашто и које, домаће или стране – наши саговорници одговарају у „Дуелу” који је припремио Дејан Ђусић

ДУЕЛ – Да ли користите друштвене мреже

Тема данашње рубрике „Дуел” која иде стално четвртком у емисји „Од 10 до 13” је да ли користите друштвене мреже или не. Гошће данашњег „Дуела” су професорка Татјана Јовановић, професорка српског језика и књижевности у Првој крагујевачкој гимназији и њена колегиница из исте школе Нада Милићевић, професорка немачког.