Време је за још један летњи одмор, што нам допушта да мало релаксирамо програмску шему. Ипак, ми се и даље придржавамо основног концепта који спроводимо, ето већ седам година, а то је концепт медија заједнице са претежним верским садржајима.
Током лета емисију „Од 10 до 13“ замениће емисија „Данас актуелно“ која је на програму сваког радног дана од 11 сати. Колега Зоран Мишић уместо „Гостопримнице“ ради овог лета емисију „Дуго топло лето“, док колегиница Ана Брзаковић враћа у програм емисију из културе „Пет плус“ у којој са познатим личностима из Крагујевца разговара о људима, књигама, уметности или вери који су обликовали њихов живот или их инспирисали за њихово стваралаштво. Настављамо да продуцирамо и радио хронику Епархије шумадијске „Православље“ једном недељно, а такође ту је и нова емисија „Путовођа“ у којој вам представљамо храмове Српске православне цркве коју припрема Гордана Јоцић.
Новина ове летње програмске шеме је и емисија „Православно јутро“ које сваке недеље за вас припрема Архијерејско намесништво беличко, тачније колега Борис Милосављевић са занимљивим саговорницима и темама. Са таласа Радија Словољубве Архиепископије београдско-карловачке преузимамо емисију „Догађаји“ од претходног дана, која је на програму сваког радног дана у 10,30. Овај радио припремио је за вас и емисије „Косовско-метохијска хроника“, „Разговори са академицима“, „Збор зборила господа хришћанска“ и „Српски мост“. Од Радија Светигоре са Цетиња настављамо да преузимамо „Катедру“, док од Радија Беседе овога пута преузимамо емисију „Куо вадис Србијо“. Сваког петка увече од 23 сата преносимо вам и по неко популарно научно предавање одржано на Коларчевом народном универзитету у Београду.
Овог лета репризирамо и неке емисије за које сматрамо да је важно послушати их поново. Ту пре свега мислимо на емисију „Православни дом“ наше колегинице Јане Алексић, која нас учи улогама мајке, оца, бабе, деде, комшија… Ту је и емисија „Зашто верујем“ у којој са познатим личностима из Крагујевца разговарамо о насловној теми емисије. Репризирамо и емисије „Еко инфо“ као и емисију „Христос у српској књижевности“.
Надамо се драги слушаоци да ћете и овог пута пронаћи понешто за себе. Ми смо увек ту за вас, чекамо вас крај телефона 340-350 отворени за све ваше сугестије.