Карикатуриста Милета Мића Милорадовић из Крагујевца добитник је гран прија “Весник мира” 22. Међународног салона антиратне карикатуре “Крагујевац 2023“. Његова карикатура проглашена је најбољом на овогодишњем Салону и добиће новчану награду од 1.500 евра коју дарује Међународна асоцијација градова „Весник мира“.

На конкурсу за 22. Међународни салон антиратне карикатуре “Крагујевац 2023“ приспело је 1.008 радова 427 аутора из 47 држава са свих континената. Одлуку о најбољима донео је жири у саставу Иштван Келемен, карикатуриста из Мађарске, председник, Југослав Влаховић, карикатуриста, иллустратор и дизајнер, професор Шпиро Радуловић, карикатуриста, Никола Констандиновић, карикатуриста и Миодраг Стојиловић, новинар и публициста, председник Савета Салона.

Они су одлучили да буде награђено 10 аутора антиратних карикатура. Поред тога биће додељено и пет диплома Салона ауторима, чији су радови били у најужој конкуренцији за награде.

Награде ауторима најбољих радова овогодишњег Међународног салона антиратне карикатуре биће уручене на изложби која ће бити отворена 20. октобра на манифестацији „Бдење“ у Музеју „21. октобар“, уочи одржавања „Великог школског часа“ посвећеног сећању на стрељане невине грађане 1941. у Другом светском рату у Шумарицама.