У организацији Историјског архива Шумадије, НБ „Вук Караџић“ Крагујевац и Народног музеја Лесковац биће отворена изложба „Папир говори – Новац Србије и Југославије 1887 – 1996“ аутора Небојше Димитријевића.
Изложба приказује папирни новац Србије и Југославије од 1887. године до 1996. године који се чува у Нумизматичкој збирци Народног музеја у Лесковцу. Симболиком приказа на изложеном новцу пратимо историјски развој и политичке промене на територији Србије.
„Промене на иконографији српског и југословенског новца мапирају историјске ситуације у којима се један државни организам декомпоновао, па радикално прекомпоновао, зависно од предоминантне идеологије и смењивања периода релативне стабилности са периодима кризе. Новац је папир који говори!“ – извод из Увода каталога папирног новца из Нумизматичке збирке Народног музеја.
У програму учествују Дејан Антић, историчар, Сања Живковић, директорка ИАШК и Небојша Димитријевић, директор Музеја и аутор, који ће публику и детаљно провести кроз историјски концепт поставке.
А ми данас за саговорницу имамо Сању Живковић.