Живимо у такозваној дигиталној ери. Неки сматрају да је то привилегија, други у томе виде пропаст. У сваком случају, последњих година или деценија створен је нови интернет свет, који је, чини се, све убрзао. У том новом свету човек живи у мрежи, или је можда, ухваћен у мрежу. Такође живи у излогу, принуђен на лично брендирање. Савремени антрополози тврде да ако смо до сада дефинисали своје постојање у односу на физичку, социјалну, личну и духовну димензију, сада не можемо занемарити виртуелну, односно дигиталну димензију нашег постојања. Посебно са дигитално рођеном генерацијом, дигитална димензија, односно живот у излогу на дигиталним интерент платформама постаје део људске свакодневнице, без које савремен човек, ви или ја, више не може да се дефинише или да пронађе своје аутентично ја.
О свему томе желимо да говоримо у нашем новом серијалу емисија под називом „Живот у излогу“ – између отворености и надзора. Ова прва емисија посвећена је насловној теми, а за саговорнике смо одабрали културолога др Владимира Пауновића, и новинарку Јовану Глигоријевић.
„Овај пројекат је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства”.