У навечерје празника спаљивања моштију Светог Саве, свечано славско бденије у храму Светога Саве на Аеродрому, служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован.

Преосвећеном су саслуживали протојереј-ставрофор др Зоран Крстић (ректор Богословије), протојереј-ставорофор Милан Борота, протојереј Драган Брашанац, јереј Дејан Марковић, протонамесник Александар Сенић, протођакон Иван Гашић, јерођакон Јован (Прокин) и ђакон Александар Ђорђевић.
Чтецирали су др Марко Петровић, Владимир Марјановић, ипођакон Милош Коцић, као и богослови Богословије Свети Јован Златоусти.

Преосвећени Владика се после свечаног бденија обратио верном народу, честитавши славу, уз жељу да молитве Светога Саве буду са нама, и да Бог његовим молитвама буде милостив, и да његовим молитвама Господ се умолистиви нама грешнима. Преосвећени је истакао потребу да постанемо деца Божија: “јер нас је Свети Сава привео Христу, осветио нас Њиме, и Христом нас просветио”. Господ је рекао уплашеним Апостолима: “Мир вам”. Нека Господ уђе у наше срце, биће и да у нама одзвања стално та реч Божија: “Мир вам!” Ако буде мира Божијег у нама биће мир и у породици, и у цркви и око нас, али зато нам је потребно да имамо мир у себи, али мир Божији. Нека би нам молитве Светога Саве помогле, да се светли светлост ваша у људима, и да прославе Оца вашега који је на небесима”. Ми смо хришћани браћо и сестре осветљени светлошћу Васкрсења Христовога, Јеванђеља Христовога, а то значи да смо ми хришћани крштени упаљене свеће, а свећа се пали опет како се каже да се не ставља под суд, него да светли свима који су у кући. Дакле, ми смо Богом и Светим Савом позвани и призвани да светлимо, и зато не гасимо своју свећу упаљену у нама коју је Господ упалио када смо се родили, посебно када смо се крстили да би гледајући у тај пламичак свеће како гори, сагоревали и ми у вери, нади и љубави. Бог вас благословио”. У наставку је организован свечани културно-уметнички програм, у којем су учествовали дечији хор “Свети Сава” и фолклорни ансамбл под вођством јереја Ивана Антонијевића, и господина Марка Милосављевића. Програм је започет радосном васкршњом песмом светога Владике Николаја “Радујте се радујте се, Христос Воскресе”; “Људи ликујте, народи чујте”, “Пресвета Владичице Богородице”… Најмлађе чланице хора Анастасија и Јана певале су песму “Заспо ми је драги” и “Уродиле жуте крушке”. Фоклор је одиграо коло из Груже и игре из Ниша, на радост и задовољство свих присутних у порти нашег светог храма.

Свету Архијерејску Литургију на дан храмовне славе, десетог маја, служио је Преосвећени Владика Јован, уз саслуживање ректора Богословије протојереја-ставрофора др Зорана Крстића, протојереја-ставрофора мр Рајка Стефановића архијерејског намесника крагујевачког и старешине храма, протојереја-ставрофора Срећка Зечевића архијерејског намесника лепеничког, протојереја-ставрофора Милића Марковића архијерејског намесника левачког, протојереја-ставрофора Милана Бороте, протојереја-ставрофора Животе Марковића, јереја Дејана Марковића, јереја Ивана Антонијевића, јерођакона Василија (Старовлаха), јерођакона Јована (Прокина) и ђакона Александра Ђорђевића.

Чтецирали су богослови крагујевачке Богословије Филип Берић, и Василије Тешић.

По прочитаном Јеванђељу по Матеју, и по благослову Преосвећеног, беседио је чредни свештеник јереј Иван Антонијевић.