У четвртак, 20. фебруара у Уметничкој галерији „Надежда Петровић” у Чачку отворена је изложба под називом „Скултура 20. века – Избор из збирке скулптура Народног музеја Крагујевац” ауторке Татјане Милосављевић.
Реч је о репрезентативном одабиру скулптура из изузетно богате и квалитетне збирке нашег Народног музеја у којој су заступљени сви значајни аутори, вајари и скулптори са ових простора (попут Долинара, Росандића, Николе Коке Јанковића, Нандора Глига…) са својим радовима кроз које ауторка поставке „хронолошки реконструише” читав прошли век у области вајарства.
Збирка скулптура нашег Народног музеја по први пут је изложена ван свог матичног простора а посебно је значајно што је поставка изложена у Уметничкој галерији „Надежда Петровић” у Чачку која је установа културе од националног значаја и са којом су наши музеалци више пута успешно сарађивали. На отварању изложбе која ће бити отворена до 20. марта говорили су Марко Ћаловић, директор галерије, Јулка Маринковић, историчарка уметности и музејски саветник и ауторка поставке Татјана Милосављевић, коју слушамо у данашњем „Кутку за ликовни тренутак”.