Прошлог четвртка, 3. октобра у Народној библиотеци одржана је промоција књиге историчара Дејана Ристића „Митови српске историје”. Аутор Ристиће је не само познати историчар него је широј јавности познат и као истакнути стручњак који је обављао дужност управника Народне библиотеке Србије и државног секретара за културу у Влади Србије. Експерт је и у области интегралне заштите и управљања култирним наслеђем. Крагујевачкој јавности најпрепознатљивији је што је као историчар, за време свог мандата управљања Народном библиотеком Србије, пронашао документа и доказао да је она основана у Крагујевцу а не у Београду.
Његову књигу, чији је први тираж распродат за мање од месец дана објавила је издавачка кућа „Вукотић медија” из Београда.
– Ова књига није намењена историчарима – они те чињенице знају. Ова књига је управо намењена свим поштоваоцима и заљубљеницима у нашу националну историју, који желе да обогате и објективизују своја знања, истиче сам Дејан Ристић са којим смо обавили краћи разговор пре прошлонедељне промоције и који преносимо у данашњој „Гостопримници”.