Тема циклуса од 12 емисије „Див – јунак“ Радија „Златоусти” је положај ратних инвалида данас, којих по неким подацима у Србији после ратова деведесетих година има чак 50.000.
Циклус емисија „Див јунак” који представља животне и социјалне приче ратних војних инвалида данас, њихова садашња размишљању о рату, њиховом статусу у друштву за које су се борили, о материјалном положају али психичким и другим потребама, покушаће да у 12 једночасовних емисја да одговоре на само нека од њих. Истовремено наш радијски серијал „Див јунак” је и прича о систему социјалне заштите.
Саговорници у нашој првој емсији циклуса „Див јунак” су Саша Трбусић, председник крагујевачког огранка Удружења војних и мирнодопских инвалида који је рањен 1999. године у борбама на Косову код Ораховца и Драган Батавељић, професор Правног факултета у Крагујевцу и потпредседник овог Удружења.
Емисија је суфинасирана средствима Министарства културе и информисања Републике Србије. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.