У петак, 26. октобра у Музеју „Стара ливница” одржана је прослава 165 година рада и постојања фабрике „Застава оружје”, и 160 година фабрике „Застава ковачница”. Гости су имали прилике да погледају изложбу „Че у Крагујевцу” аутора историчара Марка Терзића и драмски колаж „Колевка српске индустрије” (чије ћете фрагменте чути у прилогу) у извођењу глумаца Књажевско-српског театра.
Присутнима се обратили директор Војне фабрике пуковник Милојко Брзаковић и председник Управног одбора испред Министарства одбране пуковник др Ивица Марјановић.
Свечаности су присуствовали представници генералштаба Војске Србије, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, одбранбене индустрије Србије и Азербејџана, запослени, пријатељи фабрике и бројни други гости.
У прилогу који следи имате прилике да послушате изјаве данашњих руководилаца Милојака Брзаковића и Ивице Марјановића, али и старих кадрова, легенди Војне фабрике потпуковника Димитрја Цоковића и Стевана Томашевића, најстаријег некадашњег радника овог колектива који се у њему запослио још 1949. године.