Студенти Ликовних уметности Филолошко-уметничког факултета покренули су петицију „Хоћемо простор, не обећања!“ и упутили је магистру Зорану Комадини, редовном професору и декану Филума у Крагујевцу.

Иако би јавност овим насловом помислила да је реч о захтеву за изградњу зграде ФИЛУМА о којој се више од две деценије спекулише, циљ студената са одсека Ликовних уметности ФИЛУМ-а је исељавање из „алтернативних“ просторија ОШ „Ђура Јакшић“ и обезбеђивање другог простора са адекватним условима за рад.

За разлику од преходних петиција, ова петиција скренула је медијску пажњу, а крагујевачки портали објавили су и фотографије простора у којима студенти овог одсека бораве пет дана у недељи.

Упркос бројним покушајима да се проблем политизује и незваничној подршци неких професора, студенти подвлаче да је реч о студентској петицији од које, до исељења и премештања радног простора из ОШ „Ђура Јакшић“, неће одустати.
Ни декан ФИЛУМ-а мр Зоран Комадина, ни ректор Универзитета у Крагујевцу до данас се нису званично обратили студентима.

Више на ову тему у данашњем издању Гостопримнице говоримо смо са Анђелом Маслак и Николином Николић, студенткињама треће године Ликовне уметности на Филолошко-уметничком факултету, Универзитета у Крагујевцу: