Епархија рашко-призренска данас је демантовала лажне вести које могу да нанесу огромну штету Српској Православној Цркви да је у манастиру Бањској пронађена велика количина оружја.

У саопштењу Епархије између осталог се наводи да је Преосвећени Епископ рашко-призренски г. Теодосије посетио данас у поподневним часовима манастир Бањску где га је игуман Данило упознао са јучерашњим и данашњим дешавањима у манастиру и околини. У току дана Еулекс и косовска полиција су дошли у манастир да изврше увиђај. У манастирским конацима и цркви, који сe налазе унутар зидина манастира и који су била закључани за време свих дешавања, ЕУЛЕКС и полиција нису пронашли ништа што би могло да компромитује манастир и братију.

Епархија такође саопштава да је игуман Данило приликом претреса манастира припадницима ЕУЛЕКС-а и Полиције показао све просторије конака, из чега се могло видети да монаси и поклоници ни на какав начин нису учествовали у трагичним збивањима. Монашки живот се полако у манастиру нормализује, истиче се се у саопштењу које је Епархија рашко-призренске објавила, како се наводи, највише из разлога како би демантовала разна нагађања и произвољне вести које се појављују и шире медијима. Епископ Теодосије наставља да позива све на смиривање напетости и очување мира одржавајући контакт са КФОР-ом, ЕУЛЕКС-ом и амбасадорима Квинте ради заштите наших светиња и верног народа. Српска Православна Црква остаје чврсто опредељена и ангажована у решавању свих проблема на Косову и Метохији мирним путем и дијалогом, осуђујући сваки вид претњи и насиља, наводи се у саопштењу Епархије рашко-призренске.

Извор: Епархија рашко-призренска

Остале вести СПЦа: