Нови скуп “Правда за Николину” биће одржан у Крагујевцу, у недељу, 5. фебруара у 11.59 на платоу тржног центра “Биг Фешн” (бивша “Плаза”). Ово је четврти скуп подршке за Николину Јанковић (13) која је трагично изгубила живот након удара на пешачком прелазу због бахате вожње, али и за сву децу и пешаке који су изгубили животе на путевима Србије.
Са скупа ће бити упућен апел да Николинин убица буде одмах притворен због тежине дела, непоказивања емпатије, непружања помоћи на лицу места и узнемиравања огромног дела јавности поготово због тога што се у близини налазе две крагујевачке основне школе.

Циљ скупа је и да се подигне свест јавности о благим казнама које се у пракси изричу починиоцима тешких кривичних дела са фаталним исходом. Апеловаћемо на судство да узме у обзир узнемиреност јавности као и чињеницу да блага казнена политика доводи до тога да се свакога дана десе удеси који односе животе. Апелујемо на државне органе да реагују и да се пооштри казнена политика имајући у виду да се тренутно раде измене закона о безбедности саобраћаја.

Поред Николининих, на скупу ће говорити и родитељи других преминулих пешака, истиче Вера Јанковић, Николинина мама.