Постојање Ситуационог центра у Крагујевцу било би сада обележено малим јубилејем од десет година, да у међувремену прошле године није дошло до преименовања ове службе те тако она данас постоји под називом Кол центар. И раније и сада део је Одељења за ванредне ситуацције и планирање одбране, Градске управе Крагујевца за послове органа града, које у свом раду сарађује са бројним организацијама и установама. Кол центар доступан је грађанима Крагујевца како би брже решавали ванредне ситуације у којима се нађу, а и ради обавештавања о актуелним кваровима, непогодама и слично… О раду овог Центра разговарали смо са Исидором Обрадовић, саветницом у Одељењу за ванредне ситуације и планирање одбране.
Овај прилог је настао у оквиру пројекта “За редовно информисање у ванредним ситуацијама: Информације пре свега” који спроводи удружење Рес Публика.
Прилог је настао у оквиру пројекта “За редовно информисање у ванредним ситуацијама: Информације пре свега” који спроводи удружење Res Publika. Овај пројекат је добио подршку пројекта Владе Швајцарске „Заједно за активно грађанско друштво – ACT”, који спроводе Helvetas Swiss Intercooperation и Građanske inicijative. Мишљење које је изнето у овом тексту је мишљење аутора и не представља нужно и мишљење Владе Швајцарске, Helvetasa или Građanskih inicijativa.