Прво скочи па реци хоп, став је наших саговорника на тему реконструкције Градске дворане „Шумадија“, о чему се поново говори ових дана јер су процуреле информације да је малтене ствар дана или месеца добијање средстава од Републике Србије за реализацију ове реконструкције. Нису речитији ни када је реч о дворани Пионир, упркос томе што је дворана Пионир на седници Градског већа од 23. септембра, поново дата на располагање правом коришћења и управљање граду Крагујевцу, након што је то право одузето Музичком центру. У образложењу ове одлуке се каже да је Биоскоп “Пионир“ – површине 1.149 м², у улици Краља Александра и улици Лоле Рибара, враћен на располагање граду Крагујевцу и с тога је потребно да надлежна градска управа за имовинске послове, урбанизам, изградњу и озакоњење предузме радње и поступке ради преузимања тог објекта. Такође се додаје да ће Град од сада располагати и са четири издвојене пословне просторије за које закупци имају закључене пуноважне уговоре о закупу са Музичким центром у Крагујевцу, то се овим закључком омогућава да се са постојећим закупцима закључе нови уговори о закупу, под истим условима и роком важења утврђеног постојећим уговором о закупу.
Колико су извесне најаве реконструкције „Шумадије“ и шта ће даље бити са „Пиониром“ питали смо градоначелника Крагујевца Николу Дашића, Ану Петровић, помоћницу Градоначелника за културу и информисање као и Данку Андоновски градску већницу за инвестиције и управљање пројектима.

“Oвај прилог је настао у оквиру пројекта “Крагујевачки медији у служби грађана- у потрази за решењима”, који се реализује у оквиру Програма малих медијских грантова који финансира Амбасада САД, а администрира Медиа и Реформ Центар Ниш. Ставови, мишљења и закључци изнесени у пројекту нужно не изражавају ставове МРЦН и Амбасаде САД већ искључиво аутора.“