У Библиотеци града Београда на Одељењу за уметност у четвртак, 24. фебруара 2022. године, публици је представљен нови троброј часописа „Српска мисао“ уреднице Душице Милановић. О часопису су овом приликом говорили проф. др Дарко Танасковић, књижевник и песник Љубивоје Ршумовић, књижевник Марко Крстић и писац Петар Зец.

Часопис „Српска мисао“ је састављен од различитих есеја наших еминентних аутора који сведоче о времену, о разним друштвеним феноменолошким темама и о свему што нам се дешава, као и од блока поезије чија је уредница Јана Алексић.

Говорећи о свом доживљају овог часопису проф. др Дарко Танасковић је између осталог навео да је основа нашег духовног и и националног бића управо Свети Сава и светосавље. Он је истакао да Србин треба најпре да буде човек чему нас учи Патријарх Павле реченицом „Будимо људи“, затим стваралац што видимо у примеру Његоша и на крају светски човек као што је то био Никола Тесла, Милутин Миланковић, Михајло Пупин и многи други. У линку можете послушати прилог са Радија Словољубве.