У центру града, у Пешачкој зони, и ове године постављене су украшене дрвене кућице, од 25. децембра до 6. јануара. У том периоду, у времену од 11 до 18 часова, Крагујевчани ће имати могућност да купе новогодишње и божићне поклоне, сувенире, храну и пиће.

У пешачкој зони, поред јелке, постављено је 16 дрвених кућица, у којима је организована продајна изложба рукотворина, произвођача сувенира, одевних предмета, (плетених капа, шалова, рукавица, џемпера) украса, слика, хране и пића, (медењака, мафина, домаће зимнице) итд. Посетиоци ће моћи да купе и топле напитке.

Током преподневних сати, од 11 до 15 часова, 30. и 31. децембра, у непосредном окружењу, испред јелке биће организован пригодан Дечји новогодишњи програм. Том приликом наступиће Мали Лицеум, фолклорци, буће изведена дечја представа итд. Такође, у истом термину, током последња два дана ове календарске године биће организован наступ аниматора и фотографисање са Деда Мразом.

Продаја божићних и новогодишњих поклона у дрвеним кућицама у центру Крагујевца неће бити организована 1. јануара док ће 6. јануара радно време бити скраћено, до 13 часова, појашњава нам директор ГТО, Бојан Павловић.