Пре 3 месеца покренута је хуманитарна акција за прикупљање средстава за лечење наше мале суграђанке Миње Матић, која је оболела од ретке неуромишићне болести – Спинална мишићна атрофија, тип 1. За та непуна 3 месеца прикупљено је 1,2 милиона долара што је половина од укупне суме која је неопходна како би Миња могла да отпутује и прими најскупљи лек на свету – золгенсма.
У разговору са Живком Матић, мамом Миње Матић, сазнајемо како је Миња и како су њени родитељи који ни сами нису веровали да се за тако кратко време може скупити толики новац. Треба истаћи и да је Мињина борба за здравље временски ограничена, јер деца са овом дијагнозом поменуту терапију треба да приме пре напуњене 2 године и да су шансе за оздрављење веће, што се терапија раније прими.

Ако смо за непуних 120 дана успели да скупимо 1,2 милиона долара, успећемо да прикупимо још толико и омогућимо Мињи шансу да самостално једе, гута, седи, хода, трчи…Телефоне у руке, откуцајте поруку садржине 845, пошаљите на 3030 или уплатите динарска или девизна средства у просторијама Банке Интеза где су отворени рачуни за помоћ Мињи Матић.