Članaka u kategoriji Живот с крилима

ЖИВОТ С КРИЛИМА (4) – Олга Лола Станковић

Има једна бајка, не сећам јој се имена, у којој се говори о девојци која све што дотакне претвара у злато. Руке моје саговорнице, моје школске другарице Олге – Лоле Станковић, као и њене сестре Војке, познате крагујевачке посластичарке, такође претварају у злато све чега се дотакну стварајући свакодневни живот чаробним. Живот у њиховој интерпретацији има мирис, укус, боју… То је био главни разлог због којег сам пожелела да баш Лола буде следећа особа од које учимо како да се живи с крилима.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (3) – Исидора Рајковић

Исидора Рајковић је глумица Књажевско-српског театра. Ипак, себе никада не би свела само на ту животну „улогу“. Она је и мајка, и супруга и кћерка и кума и другарица. Себе најрадије описију као „човека љубави“. У данашњој емисији разговарамо зашто она живи љубав, да ли јој је животну игру променио супруг кореограф, шта њој коју „ништа не нервира“, ипак, смета код људи, на који начин она верује у Бога…

ЖИВОТ С КРИЛИМА (2) – Милан Гајић

Овом свету је потребно више нежности, више осећајности, више љубави, солидарности, милосрђа закључак је нашег разговора у другој емисији „Живот с крилима“ са песником Миланом Гајићем, аутором збирке песама „Идила се у сну снила“. Са њим разговарамо и о томе колико је за њега свет сигурно место након што је расељен са Косова и Метохије и након што је преживео низ ружних догађаја, од којих је свакако најружније омаловажавање што долази са Косова и Метохије, каква је искуства понео живећи у Русији, Индији и разним другим земљама, као и зашто у центар своје поезије ставља жену.

ЖИВОТ С КРИЛИМА – Душан Ђурић Ћуре

Ауторска емисија Гордане Јоцић има за циљ промовисање света као сигурног места, живота као дара и благослова и блискости наспрам „физичке раздаљине“ и „социјалне дистанце“.
У ово доба короне када свет доживљавамо као претњу и од те претње се штитимо заштитним маскама и рукавицама, када од света морамо да се дезинфикујемо, ми желимо да се подсетимо да је свет у ствари леп и да може за све нас да буде сигурно место, ако га таквим створимо, као што и живот може да буде леп, ако научимо да га славимо.
Управо на тај начин живи наш саговорник Душан Ђурић, за кога је цела држава карантин те често путује на све стране света, како би у другим народима сагледао свој, као и своје место у овом свету.
Душан Ђурић је рођен у Крагујевцу 1973. године. Дипломирани машински инжењер. Докторирао је на Економском факултету и тренутно припрема докторат а Машинском. Ради на Факултету за менаџмент Универзитета „Унион Никола Тесла“ у Београду и као генерални секретар Регионалног кошаркашког савеза централне Србије, а члан је и Управног одбора Кошаркашког савеза Србије.

Емисије

Prodajni centar