Članaka u kategoriji Живот с крилима

ЖИВОТ С КРИЛИМА (11) – Антонина Теа Сала

Ја бих себе представила као полиедричну личност која има јако пуно интересовања које накнадно сублимира у уметност. Један истраживач који у овом свом путу гледа да од свега оног што прикупи као ситне каменчиће створи мозаик од кога настаје уметничко дело, каже пијанисткиња Антонина Теа Сала. Магистар је клавира, бави се педагогијом, а првенствено је извођач соло и камерне музике. Снимала је за Радио Ватикан, Радио Француску, италијански Рај, а посебно се посвећује истраживању естетике романтичара Фредерика Шопена.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (10) – проф. др Снежана Пешић

Тамо где радим требало би ваљда и да живим, каже наша данашња саговорница проф. др Снежана Пешић, гостећи нас у свом кабинету на Природно-математичком факултету у Крагујевцу. Сматра да је говорити о себи незахвално јер наш его и наша себичност нам дају једну слику о себи самом, а како нас други виде, тврди, немамо појма. Најлакше јој је да о себи каже биографске податке: Професор је на Институту за биологију и екологију.Бави се екологијом и биогеографијом у наставном смислу, а у научно-истраживачком смислу је ентомолог, односно бави се инскетима. Љубав према природи је држи и нада се да је у то укључена и љубав према људима.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (9) – др Предраг Митровић

Доктор Предраг Митровић, лекар, специјалиста интерне медицине, кардиолог, поред тога и писац и музичар. Тренутно ради у Ургентом центру Клиничког центра Србије и на Каридологији Клиничког центра, а и професор је на Медицинском факултету у Београду. Објавио је три романа, последњи је недавно изашао под насловом „Пун пансион“, и неколико компакт дискова са рокенрол групом Шаблони коју је сам основао још као дечак. Поред медицине завршио је и електротехнику, а тренутно студира музику и теологију. Свира четири инструмента: виолину, клавир, гитару и контрабас. Пева у црквном хору „Мелоди“. По његовој књизи „Сан ургентне ноћи“ реализована је истоимена ТВ серија.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (8) – Софија Дугалић

„Стил је начин живота и има везе са оним ко је човек изнутра“. У данашњој емисији „Живот са крилима“ наша саговорница је тридесетпетогодишња Софија Дугалић са којом разговарамо управо о стилу, о винтиџу, о томе шта је научила у Милану како се треба одевати, али и како живети, које је нове одлуке донела од како је почела корона… О себи каже да је поносна на то што је у својој породици четврта генерација образованих, да је креативна, врцавог духа и воли да хода по ивици.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (7) – Јелица Грегановић

Прво издање након летње паузе која је била испровоцирана како летом, тако и одласком једног од најбољих редитеља млађе генерације који је у ово невесело време рекао не животу. Сасвим другачији и срећом, много оптимистичнији, према животу има наша данашња саговорница књижевница, новинарка, блогерка Јелица Грегановић, ауторка десетак књига, којој је управо у издању „Лагуне“ изашла и књига „Живот за понети“. Тај неправилни, а одомаћени израз „за понети“ асоцира на то да живот конзумирамо данас на брзака, с ногу, не водећи рачуна о томе шта живимо и каквог је квалитета то живљење. А шта ауторка каже о наслову своје књиге и животу.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (6) – Ана Петровић

На крилима Радија Злаотоусти у емисији „Живот с крилима“ данас од 13 сати лети сликарка и дизајнерка Ана Петровић.Док су чланови њене обитељи расути по целом свету и углавном живе у велеградима она је свој мир пронашла у селу Доње Грбице. Зашто живи у селу, шта јој такав живот омогућава, ко њој даје крила, на који начин применити уметност на свакодневни живот слушајте данас на таласима 90,5 мхз или на www.radiozlatousti.rs

ЖИВОТ С КРИЛИМА (5) – Богољуб Ђурић Боци

Конципирајући емисију „Живот с крилима“ најавили смо да нам је циљ промовисање света као сигурног места, а то значи и промовисање „мирног друштва које настоји очувати људско достојанство“. Управо ова реченица постоји у Повељи Међунродног олимпијског комитета којом се наглашава да је спорт у служби складног развоја човека. Зато смо у нашој емисији угостили једног спортисту, данас тренера Богољуба Ђурића Боција. Дуго година је играо за први тим Кошаркашког клуба „Раднички“, а својевремено је играо и у КК „Босна“ и то у време када је ово био један од бољих тимова у југословенској лиги. Играо је и за кошаркашку репрезентацију Југославије. Осим спортом бави се и математиком. Наставник је математике у ОШ „Радоје Домановић“ у Крагујевцу. Кажу да нас је Дарвиново учење довело до начина живота у којем је доминантна формула „Бори или бежи“, уместо да сарађујемо. Питали смо, између осталог, нашег саговорника ко побеђује у животу и на спортским теренима: добар борац или тимски играч?

ЖИВОТ С КРИЛИМА (4) – Олга Лола Станковић

Има једна бајка, не сећам јој се имена, у којој се говори о девојци која све што дотакне претвара у злато. Руке моје саговорнице, моје школске другарице Олге – Лоле Станковић, као и њене сестре Војке, познате крагујевачке посластичарке, такође претварају у злато све чега се дотакну стварајући свакодневни живот чаробним. Живот у њиховој интерпретацији има мирис, укус, боју… То је био главни разлог због којег сам пожелела да баш Лола буде следећа особа од које учимо како да се живи с крилима.

Емисије

Prodajni centar