Skip to main content

ЖИВОТ С КРИЛИМА (14) -Марко Марковић

Глумац ретког имена и презимена, средње име Златибор, остао у Војводини после Шумадије, ради у позоришту и на телевизији. Тако Марко Марковић, првак Народног позоришта у Сомбору, родом Крагујевчанин, представља сам себе на Инстаграму. И даље га носи дух стваран у Драмском студију Дома омладине код Славице Урошевић Слаје. О позоришту, говорној дикцији, живима и мртвима разговарамо у специјалној емисији „Живот с крилима“, која нам представља прошлогодишњег лауреата Стеријине награде.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (13) Сузана Еленис


Сузана Еленис је остварила жељу многих младих људи. Направила је успешан и то медијски бизнис у иностранству конкретно у Москви. Данас живи на релации Москва – Београд – Баточина (где су њени корени). У центар свега што ради ставља Бога.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (12)- Данијела Марковић, теолошкиња

Занео си ме љубавном чежњом Христе и изменио твојом Божанском љубављу. Тако гласе стихови једне песме славе Христу, а мени се чини да они најбоље описују моју данашњу саговорницу у емисији „Живот с крилима“, теолошкињу Данијелу Марковић. Једна је од руководилаца Института за студије културе и хришћанства у Београду. Ради на пројектима из области свремене културе, религиологије и теологије. Себе описује као шпанску лепезу дс мноштвом боја, а све што ради покушава да увеже са хришћанским животом.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (11) – Антонина Теа Сала

Ја бих себе представила као полиедричну личност која има јако пуно интересовања које накнадно сублимира у уметност. Један истраживач који у овом свом путу гледа да од свега оног што прикупи као ситне каменчиће створи мозаик од кога настаје уметничко дело, каже пијанисткиња Антонина Теа Сала. Магистар је клавира, бави се педагогијом, а првенствено је извођач соло и камерне музике. Снимала је за Радио Ватикан, Радио Француску, италијански Рај, а посебно се посвећује истраживању естетике романтичара Фредерика Шопена.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (10) – проф. др Снежана Пешић

Тамо где радим требало би ваљда и да живим, каже наша данашња саговорница проф. др Снежана Пешић, гостећи нас у свом кабинету на Природно-математичком факултету у Крагујевцу. Сматра да је говорити о себи незахвално јер наш его и наша себичност нам дају једну слику о себи самом, а како нас други виде, тврди, немамо појма. Најлакше јој је да о себи каже биографске податке: Професор је на Институту за биологију и екологију.Бави се екологијом и биогеографијом у наставном смислу, а у научно-истраживачком смислу је ентомолог, односно бави се инскетима. Љубав према природи је држи и нада се да је у то укључена и љубав према људима.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (9) – др Предраг Митровић

Доктор Предраг Митровић, лекар, специјалиста интерне медицине, кардиолог, поред тога и писац и музичар. Тренутно ради у Ургентом центру Клиничког центра Србије и на Каридологији Клиничког центра, а и професор је на Медицинском факултету у Београду. Објавио је три романа, последњи је недавно изашао под насловом „Пун пансион“, и неколико компакт дискова са рокенрол групом Шаблони коју је сам основао још као дечак. Поред медицине завршио је и електротехнику, а тренутно студира музику и теологију. Свира четири инструмента: виолину, клавир, гитару и контрабас. Пева у црквном хору „Мелоди“. По његовој књизи „Сан ургентне ноћи“ реализована је истоимена ТВ серија.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (8) – Софија Дугалић

„Стил је начин живота и има везе са оним ко је човек изнутра“. У данашњој емисији „Живот са крилима“ наша саговорница је тридесетпетогодишња Софија Дугалић са којом разговарамо управо о стилу, о винтиџу, о томе шта је научила у Милану како се треба одевати, али и како живети, које је нове одлуке донела од како је почела корона… О себи каже да је поносна на то што је у својој породици четврта генерација образованих, да је креативна, врцавог духа и воли да хода по ивици.

ЖИВОТ С КРИЛИМА (7) – Јелица Грегановић

Прво издање након летње паузе која је била испровоцирана како летом, тако и одласком једног од најбољих редитеља млађе генерације који је у ово невесело време рекао не животу. Сасвим другачији и срећом, много оптимистичнији, према животу има наша данашња саговорница књижевница, новинарка, блогерка Јелица Грегановић, ауторка десетак књига, којој је управо у издању „Лагуне“ изашла и књига „Живот за понети“. Тај неправилни, а одомаћени израз „за понети“ асоцира на то да живот конзумирамо данас на брзака, с ногу, не водећи рачуна о томе шта живимо и каквог је квалитета то живљење. А шта ауторка каже о наслову своје књиге и животу.