Članaka u kategoriji Данас актуелно

ДАНАС АКТУЕЛНО – Безбедоносна ситуација у школама

У Другој крагујевачкој гимназији јуче је одржан заједнички састанак представника основних и средњих школа, Министарства унутрашњих послова и Школске управе. Тицао се анаизе безбедоносне ситуације у школама прошле године, и припрема за ову. У једном делу говорило се и о новом правилнику за организовање екскурзија.

О безбедоносној ситуацији говорио је нови координатор школских полицајаца Славоша Бојковић.

Са новим правилником за екскурзије присутне је упознао Слободан Ђорић.

ДАНАС АКТУЕЛНО – Почетак школске године

Све је спремно за почетак нове школске године која ће и овога пута започети штрајком просветних радника. О припремама за почетак нове године и самом старту разговарали смо са Гораном Јоксимовићем, начелником Школске управе Шумадије.

ДАНАС АКТУЕЛНО – Смотра народног стваралаштва у оквиру Госпојинских свечаности у Крагујевцу

У порти Саборног храма и сирпед њега одржана је смотра народног стваралаштва, манифестација која је уврштена у овогодишње Госпојинске свечаности у Крагујевцу. Шта су све вредне руке наших сународница припремиле и шта се могло и видети и купити на поменутој смотри, известила је Гордана Јоцић.

ДАНАС АКТУЕЛНО – Слава цркве Успења пресвете Богородице у Младеновцу

Ближи нам се празник Успења пресвете Богородице у Крагујевцу кога прослављају и многи храмови у Епархији шумадијској као своју храмовну славу. Међу њима је и једна од најактивнијих живих заједница у Епархији шумадијској при храму Успења пресвете Богородице у Младеновцу. О припремама за храмовну славу и активностима братије овог храма разговарамо са јерејем Марком Јефтићем.

ДАНАС АКТУЕЛНО – Уговор са Министарством за пројекат „Нови послови за младе”

Пројектом „Нови послови за младе” у Крагујевцу, Град Крагујевац, Канцеларија за младе у сарадњи са Удружењем Business Innovation Programs – BIPS, аплицирао је код Министарства омладине и спорта. Са 86,40 бодова један је од 9 пројеката за који су одобрена средства, а за његову реализацију из буџета ресорног министарства издвојено је 1 816. 689 динара.
У Палати Србије прошле недеље су свечано потписани уговори са представницима локалних самоуправа чији су пројекти ове године прошли на Јавном конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу. У име града Крагујевца са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, уговор је потписао Стефан Никезић, помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи.
У прилогу који следи послушајте Никезићеву изјаву у вези са реализацијом и спровођењем овог пројекта.

ДАНАС АКТУЕЛО – Десете, јубиларне Великогоспојинске Свечаности

И ове године Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, залагањем свештенства Саборног храма, уз молитвену помоћ Пресвете Мајке Божије, одржаће се десете јубиларне Великогоспојинске Свечаности. Свечано празнично бденије у Саборном храму уочи Велике Госпојине служиће Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован заједно са крагујевачким свештенством у 17 часова. На сам празник, славу Саборног
храма, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован ће служити Свету Архијерејску Литургију у 8 часова, уз саслушење свештенства Епархије шумадијске. Десете Великогоспојинске свечаности су у знаку једног великог датума за нашу Цркву и наш народ, а то је догађај обележавања осам векова аутокефалије Српске православне
Цркве.
О овогодишњим Госпојинским свечаностима које почињу у среду, 28. августа разговарамо са протонамесником Гораном Мићићем, као једним од организатора манифестације испред свештеничког братства Саборног храма.

ДАНАС АКТУЕЛНО – Акција „Школски базар“ на Шареној пијаци у Крагујевцу

Поводом почетка нове школске године ЈКП „Шумадија Крагујевац“ у сарадњи са закупцима на простору Шарене пијаце организује „Школски базар“. О каквој акцији је реч, појашњава Марина Арсенијевић, руководилац маркетинга и ПР службе при поменутом комуналном предузећу.

ДАНАС АКТУЕЛНО – Тестирање за пријем у Горску службу спасавања

У Великом парку у Крагујевцу ће, 7.септембра бити одржано уводно тестирање за пријем нових чланова Горске службе спасавања. Шта подразумева уводно тестирање и како изгледа мисија спасилаца у оквиру ове службе, појашњава нам Немања Милић, спасилац.

Емисије

Prodajni centar