Članaka u kategoriji Став недеље

СТАВ НЕДЕЉЕ – Гордана Божић, новинарка

Поштовани слушаоци, гост овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је Гордана Божић, новинарка и директорка „Крагујевачких”, недељних новина, јединог штампаног медија који још увек излази у нашем граду. Наша гошћа из своје области истиче чињеницу да Крагујевац као град једини у Србији, већ пуних шест година није расписао ни један пројекат за медије и самим тим на перфидан начин, покушава се да се угуши мишљење свих оних који мисле другачије. Зашто и како, послушајте у „Ставу недеље” Радија „Златоусти”.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Александар Милојевић Лија, глумац Театра

Поштовани слушаоци, гост првог овогодишњег „Става Недеље” је Александар Милојевић Лија, глумац нашег Театра. Оно што је нашем саговорнику привукло пажњу у последње време је лоша ситуација у средствима јавног информисања. Где су нестали прави медији и новинари пита се наш гост. Послушајте.

СТАВ ГОДИНЕ – Избор из рубрике „Став недеље” у 2019. години

Срећна Нова година. Поштовани слушаоци, препознатљив је увод „Става недеље”, наше сталне рубрике која се свакога петка од 14 сати и 30 минута већ четири године емитује на таласима Радија „Златоусти”. У „Ставу недеље” наши бројни гости и саговорници у кратким цртама износе оно што је на њих оставило највећи утисак, био он позитиван или не у протеклој недељи. На крају ове 2019. године која је већ за нама у „Ставу године” подсећамо на неке од најзанимљивијих мишења и утисака које су наши гости изнели у овој рубрици током прошле године.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Мина Баклижа, графички дизајнер

За гошћу овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” највећи утисак у последње време оставила је промоција календара карикатиристе Предрага Кораксића Коракса „Нова ера” одржана у редакцији портала „Глас Шумадије” у уторак, 24. децембра. Аутор, Коракс, рекао је да је наслов календара „Нова ера” једна фикција и жеља да се нешто промени, а ево шта о томе сматра наша саговорница Балижа.

СВЕТО МЕСТО – Чудотворна икона Богородице Београдске (Први део)

Поштовани слушаоци у данашњој емсији „Свето место”, коју реалзујемо по књизи Нова Томића „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и свети предмети у веровању Срба”, започињемо циклус казивања о светињама и светилишта на територији града Београда и његовој околини и причамо (први део) приче о чудотворној икони Богородице Београдске по којој овај град и данас носи назив Богородичин град и коју је по предању насликао лично Свети Лука.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Бисерка Колевска, позоришна редитељка из Бугарске

Дуга и лепа сарадња нашег Позоришта за децу и редитељка Бисерке Колевске из Бугарске потврђена је још једном у среду, 18. децембра премијером комада „Голи краљ” рађеног по мотивима бајки Ханса Кристијана Андерсена. Бисерка Колевска је у крагујевачком Позоришту за децу до сада радила успешне и награђиване представе попут: „Басни из сенке” и „Јана Бибијана” а у данашњем „Ставу недеље” Радија „Златоусти” послушајте због чега воли да ради са овим ансамблом и зашто му се радо уметнички и ауторски враћа.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Катарина Бабић, Легат Николе Коке Јанковића

По многима догађај не године већ можда и деценије је прекјучерашње отварање дуго ишчекиваног легата славног вајара Николе Коке Јанковића у нашем граду са сталном поставком под називом „Жива уметност”. О томе колико је овако конципирана уметничка заоставштина важна за наш град разговарамо у данашњем „Ставу недеље” са Катарином Бабић, вишим кустосом – историчарком уметности која је је на челу овог центра и ауторком сталне поставке „Живети уметност”.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Бојана Вељовић, доцент на ФИЛУМ-у

Фестивал култура, хране и пића одржан је у среду, 4. децембра у Контакт галерији Студентског културног центра, у организацији Филолошко-уметничког факултета крагујевачког Универзитета. Посетиоци су могли да се упознају са српском, шпанском, немачком, енглеском, италијанском и француском националном кухињом, а уједно да стекну знања о културама које се изучавају на студијским програмима у овој високошколској установи. Фестивал је предвиђен као место дружења, стицања нових знања и искустава, али и упознавања са понудом Одсека за филологију.
О томе због чега је овај догађај обележио недељу за нама у Крагујевцу у „Ставу недеље” разговарамо са Бојаном Вељовић, доцентом на ФИЛУМ-у на Катедри за српски језик и књижевност.

Емисије

Prodajni centar