Skip to main content

СТАВ НЕДЕЉЕ – Милица Ђорђевић, учитељица

Поштовани слушаоци, гошћа овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је Милица Ђорђевић, учитељица у Основној школи „Јован Поповић”. У данашњем ставу она, из угла своје професије, упоређује предности и мане садашњег онлај школовања и наставе и оне класичне, непосредног образовања. Послушајмо „Став недеље” Милице Ђорђевић.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Душан Станикић, глумац

Поштовани слушаоци, гост овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је Душан Станикић, глумац нашег Театра.
Оно што је њему скренуло пажњу у последње време је ирационалан став против вакцинисања од Ковида-19.
Послушајмо став Душана Станикића.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Мирослав Јовановић, новинар

Поштовани слушаоци, јуче је у Крагујевцу у 60. години преминуо наш познати песник, преводилац, књижевник и публициста Владимир Јагличић. У данашњем „Ставу недеље” Радија „Златоусти” наш колега Мирослав Јовановић уредник „Крагујевачких” новина подсетио је не само на Јагличићев књижевни рад и литерарно стваралаштво већ и на период када је као новинар радио у „Независној Светлости”.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Софија Николић, члан Ђачког парламента Прве гимназије и активисткиња акције „Потпиши – продиши”

Поштовани слушаоци, гошћа овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је ученица Софија Николић, чланица Ђачког парламента Прве гимназије која са својим колегиницама из школе учествује у акцији „Потпиши – продиши” која за циљ има да сакупе 30.000 потписника петиције како би се у Србији забранила потрошња лигнита и чврстих горива у градским топланама током грејне сезоне. Ко све учествује у овој акцији на територији Србије која има за циљ смањење аерозагађења и где све можете дати свој потпис у Крагујевцу и подржати ову иницијативу сазнаћете од Софије Николић у „Ставу недеље”.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Мирослава Мишић, лекар Хитне помоћи

Поштовани слушаоци гошћа овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је доктор Мирослава Мишић, лекар крагујевачког ЗХМП. На нашу гошћу негативан утисак последњих дана је оставило „опуштање” грађана и повећање броја новооболелих од короне што додатно отежава рад свим њеним колегама.
Са друге стране као позитивно је истакла брзину и хуманост наших суграђана који су у рекорном року сакупили путем СМС-ова средства неопходна за лечење тешко оболеле деце из Крагујевца Петра Мићића и Жељане Аризовић.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Мирјана Андрић, преводилац

Поштовани слушаоци гошћа овонедељног „Става недеље” је Мирјана Андрић, преводилац са шпанског језика. У уторак, 23. фебруара у СКЦ-у је промовисана збирка одабраних песама „Аутопортрет” уругвајског песника Ибера Гутијереса. Гутијерес је као активиста против диктаторског режима убијен у 23 години од стране озлоглашених одреда смрти а за његово погубљење ни до данас нико није одговарао.
Књига песама „Аутопортрет” у издању едиције „Ново стабло” СКЦ-а Крагујевац које је превела Мирјана Андрић је прво издање неког његовог дела ван шпанског говорног подручја.
Због тога је на нашу гошћу посебан утисак оставио баш овај догађај „што Гутијерес – није ућуткан” већ што је убијени песник после готово пола века „поново проговорио” на нашем језику. Послушајмо зато „Став недеље” Мирјане Андрић.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Златија Лабовић, новинарка

Поштовани слушаоци гошћа овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је наша колегиница Златија Лабовић, новинарка Телевизије Нова С. Она је прележала корону и баш је пандемија оно што је на њу оставило највећу утисак у последње време али из једног несвакидашњег разлога. Којег? Послушајте у рубрици „Став недеље”.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Ненад Коренчић, заљубљеник у природу

У Доба короне лекари препоручују боравак и рекреацију на свежем ваздуху, ако је могуће, шетње поред воде. Наш стални слушалац Ненад Коренчић, заљубљеник у природу свакодневно се придржава тог упуства боревећи на Бубањском језеру и то препоручује и свим осталим нашим суграђананима.