Članaka u kategoriji Став недеље

СТАВ НЕДЕЉЕ – Драган Урошевић, музичар

Гост овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је познати крагујевачки рок музичар Драган Урошевић Урош, кога наши суграђани познају као лидера бендова „Освајачи” и „Епилог”. Две ствари су у последње време привукле пажњу нашег саговорника. Као прво, бројна питања „без одговора” у нашем свакодневном животу а, са друге стране из области којом се бави истакао је нове албуме и пројекте овдашњих бендова „Човек без слуха” и „Ларска”.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Ферид Караица, глумац и редитељ

Чак и најпедантнијим хроничарима крагујевачког позоришног живота тешко је побројати у колико је пројеката и представа нашег Театра наш данашњи гост „Става недеље”, глумац, редитељ и професор на Академији драмских уметности Ферид Карајица „умешао” своје прсте, пре свега, када је сценски покрет у питању. У овом тренутку Караица у нашем позоришту режира култни водвиљ Реја Кунија „Бриши од своје жене” о чему ћете више слушати у „Гостопримницама” пред саму премијеру на Сретење. Пак, у данашњем „Ставу недеље” наш гост „отворио” се на као ангажовани уметник, на шта смо навикли, већ као човек, отац и деда који не крије колико га је људски погодио недавни пожар у Аустралији и толико страдање природе и животиња.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Ненад Карамијалковић, Музеј „21. октобар”

И док по Београду освањавају графити са нацистичким симболом „свастиком” у крагујевачком Музеју „21. октобар” одржан је прошлог викенда скуп посвећен Међународном дану сећања на жртве Холокауста. У данашњем „Ставу недеље” Радија „Златоусти” послушајте изјаву Ненада Карамијалковића, етнолога-антрополога и заменика директора ове куће о важности подсећања на жртве холокауста сада и овде, поготово у нашем граду који је такође био жртва фашистичке пошасти и идеологије.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Славица Трифуновић, помоћница министра културе

У суботу, 18. јануара на „Шумадија сајму” прослављен је јубилеј – пола века постојања Радио Крагујевца. Тим поводом у данашњем „Ставу недеље” Радија „Златоусти” послушајмо изјаву Славице Трифуновић, помоћнице министра за културу и информисањње, задужене за међународну културну сарадњу, европске интеграције и међународне пројекте у Министарству културе која је током своје каријере била једно време и директорка РТК.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Гордана Божић, новинарка

Поштовани слушаоци, гост овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је Гордана Божић, новинарка и директорка „Крагујевачких”, недељних новина, јединог штампаног медија који још увек излази у нашем граду. Наша гошћа из своје области истиче чињеницу да Крагујевац као град једини у Србији, већ пуних шест година није расписао ни један пројекат за медије и самим тим на перфидан начин, покушава се да се угуши мишљење свих оних који мисле другачије. Зашто и како, послушајте у „Ставу недеље” Радија „Златоусти”.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Александар Милојевић Лија, глумац Театра

Поштовани слушаоци, гост првог овогодишњег „Става Недеље” је Александар Милојевић Лија, глумац нашег Театра. Оно што је нашем саговорнику привукло пажњу у последње време је лоша ситуација у средствима јавног информисања. Где су нестали прави медији и новинари пита се наш гост. Послушајте.

СТАВ ГОДИНЕ – Избор из рубрике „Став недеље” у 2019. години

Срећна Нова година. Поштовани слушаоци, препознатљив је увод „Става недеље”, наше сталне рубрике која се свакога петка од 14 сати и 30 минута већ четири године емитује на таласима Радија „Златоусти”. У „Ставу недеље” наши бројни гости и саговорници у кратким цртама износе оно што је на њих оставило највећи утисак, био он позитиван или не у протеклој недељи. На крају ове 2019. године која је већ за нама у „Ставу године” подсећамо на неке од најзанимљивијих мишења и утисака које су наши гости изнели у овој рубрици током прошле године.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Мина Баклижа, графички дизајнер

За гошћу овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” највећи утисак у последње време оставила је промоција календара карикатиристе Предрага Кораксића Коракса „Нова ера” одржана у редакцији портала „Глас Шумадије” у уторак, 24. децембра. Аутор, Коракс, рекао је да је наслов календара „Нова ера” једна фикција и жеља да се нешто промени, а ево шта о томе сматра наша саговорница Балижа.

Емисије

Prodajni centar