Članaka u kategoriji Став недеље

СТАВ НЕДЕЉЕ – Добривоје Срећковић, фудбалски судија

Поштовани слушаоци, гост овонедељног „Става Недеље” је Добривоје Срећковић, најпознатији крагујевачки фудбалски судија. Оно што је нашем овонедељном госту привукло пажњу су пре свега игре по систему „топло – хладно” националног тима али и, као пријатно изненађење, после дугог низа година квалитет фудбала у рангу такмичења у којем наступа наш, крагујевачки „Раднички” у Првој лиги Србије у којој је тренутно први на табели. Послушајмо, дакле став Крагујевчанина Добривоја Срећковића.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Верослав Радовић, наш суграђанин из Немачке

Поштовани слушаоци, гост овонедељног „Става Недеље” је господин Верослав Радовић, Крагујевчанин који већ пуних 50 година живи и ради у Немачкој. Наравно да као и сви наши људи и данас највише воли своју земљу Србију али му смета потпуно одсуство еколошке свести код нашег народа и ђубре које по њему „свако баца где и како стигне”.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Бојан Илић, председник Спортског привредног друштва „Раднички”

У Требињу се не гради само аеродром већ се оснива и ватерполо клуб. Поводом тога ове недеље је у Требињу боравио и наш данашњи гост „Става недеље” Бојан Илић, председник Спортског привредног друштва „Раднички” који је потписао сарадњу са градоначелником Требиња. Шта ова врста сарадње између два српска града а не само спортских колектива „Леотара” и „Радничког” како ју је назвао Бојан Илић подразумева, послушајте у данашњем „Ставу недеље”.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Лазар Мишић, ученик

Почела је и школска година под окриљем пандемије. Ђаци у клупама нису били готово пола године. Како изгледа школовање под новим условима, да ли су се зажелели школе и другара, да ли им се више свиђало школовање од куће и онлајн или је боље ипак овако „уживо” разговарамо са Лазарем Мишићем, учеником осмог разреда Основне школе „21. октобар” који је овог уторка кренуо у школу под новим, безбедоносним условима.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Небојша Јоцић, доктор филозофије и врхунски спортиста

Гост овонедељног „Става недеље” је Небојша Јоцић, доктор филозофије и врхунски спортиста који већ деценјама живи и ради у Лондону. Наредних дана Јоцић ће у СКЦ-у одржати предавања на актуелне друштвене теме из угла неких од највећих филозофа и мислилаца а повезаних са цивилизацијским тренутком не само „сада и овде”. Да ли смо и како (и зашто) ускочили као народ у „воз цивилизације” и колико је то била наша воља а колико наметнуто, какве су користи и мане од тог чина, као и третману које друштвене науке имају данас у савременом друштву и колико њихово правовремено „не изучавање” обогаљује младе који не могу да развијају своју личност већ постају „клонови и фах идиоти” разговарамо у „Ставу недеље” са Небојшом Јоцићем.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Милан Петровић, Демократска унија Рома

Друштвеним мрежама прошле недеље кружио је лажни предизборни плакат Демократске уније Рома (ДУР) за локалне изборе у Крагујевцу, који на увредљив начин говори о ромској националној мањи. Тим поводом гост „Става недеље” је Милан Петровић, председник Градског одбора Демократске уније Рома.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Александар Радосављевић, правник

Нашег данашњег саговорника Александра Радосављевића, правника из Крагујевца многи памте када је деведесетих био конферансије и водио митинге и протесте на бини код Крста. Ти дани су сада одавно „за њим” а оно што га тренутно мучи и о чему размишља је пријемни испит за средњу школу. Због чега? Послушајте у „Ставу недеље” Радија „Златоусти”.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Душан Соковић, архитекта

На друштвеним мрежама полемику је изазвала реконструкција купола на Музеју 21. октобар. Гост овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је крагујевачки архитекта Душан Соковић, студент аутора пројекта здања музеја академика Ивана Антића по коме оваквом врстом радова и реконструкције јесте изневерена основна идеја пројектанта.

Емисије

Prodajni centar