Članaka u kategoriji Став недеље

СТАВ НЕДЕЉЕ – Небојша Јоцић, доктор филозофије и врхунски спортиста

Гост овонедељног „Става недеље” је Небојша Јоцић, доктор филозофије и врхунски спортиста који већ деценјама живи и ради у Лондону. Наредних дана Јоцић ће у СКЦ-у одржати предавања на актуелне друштвене теме из угла неких од највећих филозофа и мислилаца а повезаних са цивилизацијским тренутком не само „сада и овде”. Да ли смо и како (и зашто) ускочили као народ у „воз цивилизације” и колико је то била наша воља а колико наметнуто, какве су користи и мане од тог чина, као и третману које друштвене науке имају данас у савременом друштву и колико њихово правовремено „не изучавање” обогаљује младе који не могу да развијају своју личност већ постају „клонови и фах идиоти” разговарамо у „Ставу недеље” са Небојшом Јоцићем.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Милан Петровић, Демократска унија Рома

Друштвеним мрежама прошле недеље кружио је лажни предизборни плакат Демократске уније Рома (ДУР) за локалне изборе у Крагујевцу, који на увредљив начин говори о ромској националној мањи. Тим поводом гост „Става недеље” је Милан Петровић, председник Градског одбора Демократске уније Рома.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Александар Радосављевић, правник

Нашег данашњег саговорника Александра Радосављевића, правника из Крагујевца многи памте када је деведесетих био конферансије и водио митинге и протесте на бини код Крста. Ти дани су сада одавно „за њим” а оно што га тренутно мучи и о чему размишља је пријемни испит за средњу школу. Због чега? Послушајте у „Ставу недеље” Радија „Златоусти”.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Душан Соковић, архитекта

На друштвеним мрежама полемику је изазвала реконструкција купола на Музеју 21. октобар. Гост овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је крагујевачки архитекта Душан Соковић, студент аутора пројекта здања музеја академика Ивана Антића по коме оваквом врстом радова и реконструкције јесте изневерена основна идеја пројектанта.

СТАВ НЕДЕЉЕ – Драгослав Танасковић Трнда, музичар

Гост овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је крагујевачки музичар и композитор Драгослав Танасковић Трнда. На њега, као и на све нас у последње време утисак је оставила пандемија корона вируса која је прошла, а можда и није још али је за собом оставила бројна питања на која још увек нема одговора.

СВЕТО МЕСТО – Манастир Покрова Пресвете Богородице у бугарском Самокову

Поштовани слушаоци у данашњој рубрици „Свето место” коју реализујемо по књизи Нова Томића „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и предмети веровања у Срба” (издање „Лагуне”) настављамо са циклусом казивања о светињама и светилиштима посвећеним Светом Сави и говоримо о Манастиру Пресвете Богородице код бугарског града Самокова у којем се налази део моштију (мали прст леве руке) Светог Саве.

СТАВ НЕДЕЉЕ – доктор Александар Рашковић Хитна помоћ

Током борбе са пандемијом која још увек траје било је великих и малих донација, колико је ко био у могућности и несебичних примера хуманости који су оставили утисак на наше здравствене раднике. Доктор Александар Рашковић, специјалиста ургентне медицине крагујевачког Завода за хитну медицинску помоћ и редовни слушалац Радија „Златоусти” у данашњем „Ставу недеље” не заборавља оне који су његовим колегама и њему олакшали бробу против короне иако и њима самима није било лако.

СТАВ НЕДЕЉЕ – докторка Љиљана Мирков, координатор у Респираторном центру Дома Здравља

Гост овонедељног „Става недеље” је докторка Љиљана Мирков, примаријус и специјалиста опште медиицине и координатор Центра за инфективна стања при крагујевачком Дому здравља. По њој, Крагујевчани су се изузетно дисциплиновано и одговорно понашали за време ванредног стања. Она би волела да се то настави још само неко време, макар још петнаестак дана док епидемија стварно не прође а у „Ставу недеље” послушајте и због чега.

Емисије

Prodajni centar