У првом издању емисије ПОЕТИКА, емисије о песничком умећу (живих) песника, о поетичким начелима и тежњама, те манифесту истих кроз њене стихове и књижевно-научни рад, говоримо са Даницом М. Савић.

Даница М. Савић је основне и мастер студије српског језика и књижевности завршила у Крагујевцу. Монографију „Авангардни експеримент Растка Петровића“ објавила је 2017. Добитница је награде „Андра Гавриловић“ за најбољу књижевну критику 2016,као и награде „Улазница 2017“ за жанр есеја. Радови су јој заступљени у зборницима и домаћим часописима за књижевност и културу.
Сомборски књижевни фестивал и Градска библиотека „Карло Бијелицки“ Сомбор су у новембру 2019. године расписали конкурс за другу књигу аутора до 35 година. Према пропозицијама конкурса, рукописи су слати под шифром. Конкурс је закључен 31. јануара 2020. године. На конкурс је пристигло 22 рукописа. Жири, који је заседао у саставу Тамара Бабић, Бранислав Живановић и Драган Бабић, издвојио је три рукописа: „Eta Carinae“ Данице М. Савић, „Седам сломљених прича“ Страхиње Млађеновића, и „Чопор степских вукова: есеји о књижевним и културолошким супротностима“ Душана Милијића
У наредној серији разматрања, жири је одлучио да на петом конкурсу Сомборског књижевног фестивала награди рукопис „Eta Carinae“ Данице М. Савић.
Отуда потиче и почиње наш разговор с Даницом: