Članaka u kategoriji Хришћански меридијани

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – Црквени дневник за 14.август 2020.год.

СПЦ данас слави Изношење Часног Крста, као и св. мученике Макавеје. Данас почиње и Великогоспојински пост. У данашњој емисији преносимо вам вест да је епархију шумадијску јуче посетио Њ.С.П.С.Г.Иринеј, потом се причом селимо на Славу Кола српских сестара у Горњем Црњелову, преносимо вам и вест да је објављен календар са српским црквама у Украјини, а на самом крају емисије пажњу посвећујемо и недавно преминулом врхунском преводиоцу Талмуда, рабину Адину Штајнзалцу.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – 13. августа 2020.

У данашњој емисији чућете: сутра почиње Госпојински (Богородичин) пост. Његова светост патријарх српски г. Иринеј разговарао са председником Србије Александром Вучићем о храму Светог Саве и Косову.
Обележена још једна годишњица страдања Срба у Другом светском рату.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – 12.8.2020.

Уз Божју помоћ и благослов Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског г. Теодосија успешно је приведена крају акција прикупљања средстава за обнову древне цркве Светог великомученика Пантелејмона у Призрену; ниче још један храм Божји у престоници; Високопреосвећени Митрополит је благоизволио рукоположити јерођакона Гаврила (Ђурића), сабрата манастира, у чин презвитера (јеромонаха), неке су од вести о којима слушате у данашњем издању Хришћанских меридијана .

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – Црквени дневник за 11.август 2020.год.

Данашњи црквени дневник започињемо прологом посвећеним Светој мученици Серафими коју данас слави наша Српска православна црква. Следи вест о Светој Архијерејској литургији у Јагњилу, којом је началствовао Њ.П.Е.Ш.Г.Јован, затим вас причом водимо на славу цркве Свете Ане у Великој Хочи, као и на славу дивчибарског храма Светог Пантелејмона, а вести из хришћанског света доносе нам информацију да је Грчкој враћено 12 украдених светиња.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – Црквени дневник за 7.август 2020.год.

Српска православна црква данас слави Успеније Свете Ане, па данашње „Хришћанске меридијане“ започињемо прологом посвећеним овој светитељки. Следе вести из епархије шумадијске, из архиепископије и хришћанског света.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – 6. августа 2020. године

Поштовани слушаоци, слушате ХРИШЋАНСКЕ МЕРИДИЈАНЕ, издање вести из наше православне Епархије шумадијске, Српске православне цркве, помесних цркава и других верујућих заједница Радија „Златоусти” за четвртак, 6. август по грегоријанском а 24. јул по јулиjанском календару. У нашој светој, саборној и апостолској цркви данас се славе и празнују: Света мученица Христина, преподобни Поликарп Печерски и мученикци Борис и Гљеб.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – Црквени дневник за 4.август 2020.год.

Данашњи „Хришћански меридијани“ доносе нам пролог посвећен Св.Марији Магдалени – Благој Марији, коју данас прославља СПЦ, а потом следе и црквене вести.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – 3. августа 2020.

У данашњој емисији чућете: одликовани начелница Полицијске управе Крагујевац Јасмина Рајковић и њен заменик за добробит коју чини Српској православној епархији шумадијској. Прослављена слава светог пророка Илије у Гарашинима и цркви брвнари у Смедеревској Паланци. Упокојио се у Господу проф. др Димитрије Стефановић, велики познавалац православне црквене музике, обнавља се црква Свете Софије у Солуну, у Бразилу од короне умрли 21 свештеник и два бискупа.

Емисије

Prodajni centar