Članaka u kategoriji Изазови историје

ИЗАЗОВИ ИСТОРИЈЕ – Други део предавања проф. др Дарка Танасковића о међурелигијском дијалогу

„Стање и домети међурелигијског дијалога“ назив је предавања које је одржано у Духовном центру Богословије „Свети Јован Златоусти“, а одржао га је проф. др Дарко Танасковић, српски исламолог, лингвиста, универзитетски професор, дипломата.
Данас вам преносимо други део овог предавања.

ИЗАЗОВИ ИСТОРИЈЕ – Први део предавања проф. др Дарка Танасковића „Стање и домети међурелигијског дијалога“

Јесењи програм Духовног центра Богословије „Свети Јован Златоусти“ отворен је предавањем „Стање и домети међурелигијског дијалога“ проф. др Дарка Танасковића. У данашњој емисији доносимо први део овог предавања.

ИЗАЗОВИ ИСТОРИЈЕ – Др Часлав Николић o светосавском писму и језику као идентитету српске културе (други део)

Данас вам преносимо други део предавања професора са Филолошко-уметничког факултета др Часлава Николића о светосавском писму и језику одржаном 8. септембра у оквиру Десетих Госпојинских свечаности.

ИЗАЗОВИ ИСТОРИЈЕ – др Часлав Николић о светосавском писму и језику као идентитету српске културе (први део)

На 10. Госпојинским свечаностима предавање о светосавском писму и језику као идентитету српске култре одржао је проф. др Часлав Николић са Филолошко-уметничког факултета. Данас вам преносимо први део овог надахнутог предавања.

ИЗАЗОВИ ИСТОРИЈЕ – мр Немања Девић о Српској православној цркви као чувару завета

Друга емисија из новог серијала Изазова историје посвећена је такође Госпојинским свечаностима. Овог пута преносимо вам предавање мр Немање Девића, докторанта, сарадника Института за проучавање историје на тему „Српска православна црква као чувар завета“.

ИЗАЗОВИ ИСТОРИЈЕ – Српска православна црква као чувар завета – предавање др Драгољуба Марјановића

Историчар др Драгољуб Марјановић одржао је у недељу 1. септембра у оквиру 10. Госпојинских сечаности предавање на тему „Српска православна црква као чувар завета“. Ово предавање као и друга предавања са овогодишњих Госпојинских свечаности можете послушати у новом циклусу емисија „Изазови историје“.

ИЗАЗОВИ ИСТОРИЈЕ – Др Арчибалд Рајс

У 2019-ој навршиће се 90 година од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса, великог пријатеља српског народа. Радио Златоусти припремио је емисију „Изазови историје“ посвећену овом познатом светском криминологу, који је оставио неизбрисив траг у новијој историји Србије.

ИЗАЗОВИ ИСТОРИЈЕ – Пола миленијума од смрти Леондарда да Винчија

Срећна Нова година поштовани слушаоци. У новогодишњој емсији „Изазови историје” Радија „Златоусти” говоримо о великом јубилеју који „пада” ове, 2019. године (2. маја) 500 година од смрти једног од највећих и најсвестранијих генија људског рода Леонарда да Винчија.

Емисије

Prodajni centar