Članaka u kategoriji Катихизис

КАТИХИЗИС – Предавање др Немање Девића „Србија, држава и црква – век уједињења“ (цело)

На овогодишњим Госпојинским свечаностима о условима у којима се на овим просторима одвијао Први светски рат, као и о уједињењу, држању Цркве по овим питњима и месту сељака у историји говорио је др Немања Девић истраживач-сарадник Института за савремену историју.

КАТИХИЗИС – О новом преводу Старог завета проф. др Драгана Милина

Професор др Драган Милин који је дуги низ година, до пензије, на Православном богословском факултету у Београду предавао Стари завет, подухватио се тешког посла да га преведе и то први, после Ђуре Даничића на овом тлу. Наравно, мисли се на цели Стари завет. Каже да му је на то отишло девет година и још једна за исправке. Превод је учињен са масоретског текста, најближег оригиналу.

КАТИХИЗИС – Шта је Библија, предавање протојереја-ставрофора др Драгана Милина

У оквиру програма 11. Госпојинских свечаности протојереј-стврофор др Драган Милин, пензионисани професор Православног богословског факултета говорио је на тему „Шта је Библија“. Данас Вам преносимо ово његово, може се рећи популарно предавање.

КАТИХИЗИС – Црква тело Христово

Друге недеље Великог поста јереј Александар Мирковић из храма Светог Саве на Аеродрому одржао је предавање на тему Црква – тело Христово. Ми вам данас доносимо тонски запис са овог предавања.

КАТИХИЗИС – Велики Пост и Свето Писмо – ђакон др Златко Милић

Пре пар година ђакон др Златко Милић, професор у Богословији „Свети Јован Златоусти“ и доцент на Православном богословском факултету говорио је на тему Великог Поста. Овај мини серијал, кога сада репризирао, отворен је причом о односу Великог Поста и Светог Писма, пре свега покушајем да се одговори на то шта нам Свето Писмо говори о Посту.

КАТИХИЗИС – О покајању и исповести протојереј-ставрофор Милић Марковић

Великопосни циклус емисија „Катихизис“ на таласима Радија Златоусти отпочињемо причом о Светој тајни покајања и исповести.Исповедање је по речима протојереја-ставрофора Милића Марковића једна од највећих одговорности свештеника.

КАТИХИЗИС – Игуманија Ана Аџић – духовно чедо владике Николаја

У данашњој емисији доносимо вам комплетан тонски запис са промоције Научног зборника о игуманији Ани Ацић и отварања изложбе у Универзитетској галерији њој посвећене.

КАТИХИЗИС – Луди Христа ради

Тема данашњег Катихизиса као емисије која нас подучава животу у Христу су такозвани „луди Христа ради“.
„Ови лудаци који се бацају у воду су круна овдашњег лудила“, написала је недавно на свом твитер налогу једна српска социолошкиња.
Па да ли је баш тако, ко су луди Христа ради, а ко то нису, покушаћемо да одговоримо у нашој данашњој емисији.

Емисије

Prodajni centar