Članaka u kategoriji Катихизис

КАТИХИЗИС – Игуманија Ана Аџић – духовно чедо владике Николаја

У данашњој емисији доносимо вам комплетан тонски запис са промоције Научног зборника о игуманији Ани Ацић и отварања изложбе у Универзитетској галерији њој посвећене.

КАТИХИЗИС – Луди Христа ради

Тема данашњег Катихизиса као емисије која нас подучава животу у Христу су такозвани „луди Христа ради“.
„Ови лудаци који се бацају у воду су круна овдашњег лудила“, написала је недавно на свом твитер налогу једна српска социолошкиња.
Па да ли је баш тако, ко су луди Христа ради, а ко то нису, покушаћемо да одговоримо у нашој данашњој емисији.

КАТИХИЗИС – Историја Црне Горе и Закон о слободи вероисповести, разговор са јерејем Владаном Костадиновићем

Већ двадесетак дана организују се протести у Црној Гори против дискриминаторног Закона којом се прети одузимањем имовине Српске православне цркве у Црној Гори. О томе, на које се аргументе позива актуелни режим у Црној Гори и колико су оправдани ти аргументи, разговарамо са професором Историје цркве у Богословији „Свети Јован Златоусти“, јерејем Владаном Костадиновићем.

КАТИХИЗИС – Осам векова Српске православне цркве – јеромонах Петар Драгојловић

Гостујући недавно у Поповићу, крај Сопота, на Фестивалу црквеног беседништва, јеромонах Петар Драгојловић одржао је предавање о осам векова Српске православне цркве. То је једна од тема која је обележила 2019. годину.

КАТИХИЗИС, Појам Цркве

Прва заједница Христових ученика објављена је под именом Цркве. На грчком језику ова реч значи сабрање које је резултат призива, позива. То је збор, скуп, скупштина призваних причасника тела Христовог, каже протојереј-ставрофор Милић Марковић, аутор данашње емисије Катихизис.

КАТИХИЗИС – Осми дан

Данашњу емисију која се бави поукама живота у Христу, посветили смо теми „Осми дан“ која можда противуречи неком нашем схватању седмице. О чему се ради говори вам аутор емисије протојереј-ставрофор Милић Марковић

КАТИХИЗИС – Добровољна смрт Господа Исуса Христа

Протојереј ставрофор Милић Марковић данас прича о добровољној смрти Господа Исуса Христа. Прича почиње од Његове богочовечанске природе.

КАТИХИЗИС – Свето Писмо и Свето предање

У данашњој емисији причамо о Светом Писму и Светом предању. Аутор је протојереј-ставрофор Милић Марковић. У корени речи Библија је књига и то Света књига.

Емисије

Prodajni centar