Članaka u kategoriji Кутак за ликовни тренутак

КУТАК ЗА ЛИКОВНИ ТРЕНУТАК – Традиционална годишња изложба крагујевачких уметника у Галерији „Арт”

Традиционална Новогодишња изложба крагујевачких уметника, девета по реду, отворена је у петак, 27. децембра у Галерији „Арт”.
Ова галерија већ традиционално, девети пут по реду, последњег петка у години предстравља крагујевачкој јавности најеминентније уметнике града са делима насталим у последњих годину дана. Стручни жири у саставу Душан Ђокић, ликовни критичар и председник жирија, Александар Цветковић, академски сликар и Василије Доловачки, академски сликар, је од 68 радова 56 аутора, за излагање одабрао по један рад од 44 аутора. Изложба је отворена до 14. јануара а у данашњем „Кутку за ликовни тренутак” послушајте изјаву Дарка Гавриловића власника и оснивача „Арт” галерије.

КУТАК ЗА ЛИКОВНИ ТРЕНУТАК – Изложба цртежа Сандре Јаковљевић у Малом ликовном салону

У Малом ликовном салону крагујевачког Народног музеја у четвртак, 26. децембра отворена је изложба цртежа Сандре Јаковљевић, ликовне уметнице из Београда. Изложба је отворена током читавог јануара а као и увек када је у питању поставка у овом простору о њој разговарамо са Мајом Станковић, кустосом Малог ликовног салона.

КУТАК ЗА ЛИКОВНИ ТРЕНУТАК – Јубиларна изложба Галерије СУЛУЈ у „Мостовима Балкана”

У уторак 24. децембра у Галерији „Мостови Балкана” отворена је Јубиларна изложба поводом 25 година галерије СУЛУЈ (Савез удружења ликовних уметника Југославије).
На изложби која је отворена до 24. јануара представљени су радови 22 уметника, из њихове богате збирке, по избору ауторки Ивоне Рајачић Барандовски и Мирјане Бајић које су и отвориле изложбу. У данашњем „Кутку за ликовни тренутак” послушајте изјаве Ненада Ристовића, кустоса „Мостова Балкана” који је рекапитулирао годину за нама у овој галерији и ауторку поставке Ивону Рајачић Барандовски.

КУТАК ЗА ЛИКОВНИ ТРЕНУТАК – Графике Родољуба Карановића у Малом ликовном салону

У Малом ликовном салону крагујевачког Народог музеја у четвртак, 12. децембра отворена је изложба графика Родољуба Карановића, својеврсно ликовно сведочења овог уметника из Београда о бесмислу НАТО бомбардовања пре 20 године. Изложба је отворена до 25. децембра, а као и увек, када су у питању поставке у овом простору у данашњем „Кутку за ликовни тренутак” представиће нам је историчарка уметности Маја Станковић, кустос у овој галерији.

КУТАК ЗА ЛИКОВНИ ТРЕНУТАК – Изложба „Визири” Александра Паунковића у Галерији „Артиум”

Навикли смо да се изложбене поставке у Клубу кутуре „Артиум” отварају несвакидашњим перформансима. Овога пута имали сте прилике да чујете музицирање наше познате виолинисткиње Софије Калајић на тестери.
У Великој галерији Клуба културе „Артиум” у петак, 13. децембра отворена је нова изложба. Реч је о поставци великих формата младог сликара Александра Паунковића „Визири” која је уједно и његова прва самостална изложба. Као и увек када су у питању поставке у овом простору циклус „Визири” представила је новинарка и ликовна критичарка Маја Живановић, портпарол Клуба „Артиум” и сам аутор Паунковић.

КУТАК ЗА ЛИКОВНИ ТРЕНУТАК – Изложбе радова Зорана Игњатовића у Београду и Мајамију

Крагујевачки сликар Зоран Игњатовић имао је прошлог викенда отварање изложбе својих радова у београдској Галерији „Ателиер Диварт” на Косанчићевом венцу. Реч је о најновијим Игњатовићевим радовима из већ познатог циклуса „Музичари” али сада у новим форматима. Истовремено његови други радови показани су на колективној изложби српских уметника на којој је излагала и Крагујевчанка Милица Радовић у Мајамију. О поставкама његових радова али и даљим плановима разговарамо у данашњем „Кутку за ликовни тренутак” са Зораном Игњатовићем.

КУТАК ЗА ЛИКОВНИ ТРЕНУТАК – Изложба скултура Јулијане Протић у Малом ликовном салону

Прошлог четвртка, 28. новембра у Малом ликовном салону крагујевачког Народног музеја отворена је изложба скулптура Јулијане Протић, ликовне уметнице и професорке на Факлутету примењених уметности у Београду. Публика ће поставу скулптура моћи да погледа до 11. децембра а у данашњем „Кутку за ликовни тренутак” послушајте разговоре на отварању кустоса ове галерије Маје Станковић, историчарке уметности и саме скулпторке Јулијане Протић.

КУТАК ЗА ЛИКОВНИ ТРЕНУТАК – „Тиха места” Ивана Арсенијевића у „Мостовима Балкана”

Изложба фотографија Ивана Арсенијевића, ликовног уметника и уредника ликовних програма крагујевачког СКЦ-а отворена је у Градској галерији „Мостови Балкана” у четвртак, 28. новембра. Изложбу је отворила Сузана Новчић, историчарка уметности и музејски саветник из краљевачког Народног музеја а поставка ће бити отворена до 15. децембра. У данашњем „Кутку за ликовни тренутак” послушајте изјаве Јелене Милинковић, кустоса у „Мостовима Балкана” и самог аутора Ивана Арсенијевића.

Емисије

Prodajni centar