Članaka u kategoriji Зашто се каже

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Жута штампа

У нашој сталној рубрици „Зашто се каже?”, коју реализујемо по истоименој књизи доктора Милана Шипке, данас говоримо о појму, односно зашто се каже – жута штампа.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Седма сила

У нашој данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименој књизи др Милана Шипке, једног од наших најпознатијих лингвиста и доктора књижевних наука данас разговарамо о појму, односно, зашто се каже – седма сила.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Ући на мала врата

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименој књизи др Милана Шипке једног од наших најпознатијих лингвиста и доктора књижевних наука данас говоримо о појму, односно, зашто се каже – ући на мала врата.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Пала секира у мед

У нашој сталој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименој књизи др Милана Шипке, једног од наших најважнијих лингвиста и доктора књижевних наука данас говоримо о појму, односно зашто се каже – пала секира у мед.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Пасија врућина

У нашој сталној рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименој књизи др Милана Шипке, једног од наших најпознатијих лингвиста и доктора књижевних наука, данас говоримо о појму, односно, зашто се каже – пасја врућина.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Преки суд

У нашој сталној рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименој књизи др Милана Шипке, једног од наших најпознатијих лингвиста и доктора књижевних наука данас говоримо о појму, односно, зашто се каже – преки суд.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Наџак-баба

У нашој сталној рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименој књизи др Милана Шипке, једног од наших најпознатијих лингвиста и доктора књижевних наука данас говоримо о појму, односно, зашто се каже наџак-баба.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Ремек дело

У нашој сталној рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименом делу др Милана Шипке, једног од наших најпознатијих лингвиста и доктора књижевних наука, данас говоримо о изразу, односно, зашто се каже – ремек дело.

Емисије

Prodajni centar