Članaka u kategoriji Зашто се каже

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Чувај се да не паднеш

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по избору текстова Владете Јанковића из књиге „Античке изреке” у издању „Лагуне” данас говоримо о појму, односно, зашто се каже – Чувај се да не паднеш.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Номен ест омен или Само име каже

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по избору текстова Владете Јанковића из књиге „Античке изреке” у издању „Лагуне” данас говоримо о појму, односно, зашто се каже Nomen nest omen или у преводу са латинског – Само име каже.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Ево човека

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по избору текстова Владете Јанковића из књиге „Античке изреке” у издању „Лагуне” данас говоримо о појму, односно, зашто се каже, ecce homo у латинском преводу – eво човека.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Завади па владај

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по избору текстова Владете Јанковића из књиге „Античке изреке” у издању „Лагуне” данас говоримо о појму, односно, зашто се каже – Devide et impera, односно у латинском преводу – Завади па владај.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Хитај полако

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по избору текстова Владете Јанковића из књиге „Античке изреке” у издању „Лагуне” данас говоримо о појму, односно, зашто се каже – Festina lente, односно у латинском преводу – Хитај полако.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Хлеба и игара

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по избору текстова Владете Јанковића из књиге „Античке изреке” у издању „Лагуне” данас говоримо о појму, односно, зашто се каже – Хлеба и игара.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Уграби дан

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по избору текстова Владете Јанковића из књиге „Античке изреке” у издању „Лагуне” данас говоримо о појму, односно, зашто се каже – carpe diem, односно у преводу са латинског – уграби дан.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Здрав дух у здравом телу

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по избору текстова Владете Јанковића из књиге „Античке изреке” у издању „Лагуне” данас говоримо о појму, односно, зашто се каже – Здрав дух у здравом телу.

Емисије

Prodajni centar