Članaka u kategoriji Зашто се каже

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Плава крв

У нашој сталној рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименом издању др Милана Шипке, доктора књижевних наука и једног од наших најпознатијих лингвиста, данас говоримо о појму – плава крв.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Ставити руку у ватру

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименом издању др Милана Шипке, једног од наши најпознатијих лингвиста и доктора књижевних наука говримо о пореклу појма – ставити руку у ватру.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Бацати дрвље и камење

У нашој сталној рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименом издању др Милана Шипке, једног од наших најпознатијих лингвиста и доктора књижевних наука данас разјашњавамо појам – бацати дрвље и камење.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – С коца и конопца

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” говоримо о појму- с коца и конопца. И ову рубрику реализовали смо по истоименој књизи др Милана Шипке, једног од наших најпознатијих лингвиста и доктора књижевних наука.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Ставити главу у торбу

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” говоримо о појму – „ставити главу у торбу”. И данашњу рубрику „Зашто се каже?” реализовали смо према истоименом издању др Милана Шипке, једног од наших најпознатијих лингвиста и доктора књижевних наука.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Шпанска села

У нашој сталној рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименом издању др Милана Шипке, доктора књижевних наука и једног од наших најпознатијих лингвиста данас „разјашњавамо” појам – шпанска села.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Колумбово јаје

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по истоименом издању др Милана Шипке, доктора књижевних наука и једног од наших најпознатијих лингвиста данас говоримо о појму – Колумбово јаје.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Драконске казне

У данашњој рубрици „Зашто се каже?” говоримо о појму – Драконске казне. И ову рубрику реалзовали смо према истоименом издању др Милана Шипке, доктора књижевних наука и једног од наших најпознатијих лингвиста.