Članci autora admin

СТАВ НЕДЕЉЕ – Гордана Божић, новинарка

Поштовани слушаоци, гост овонедељног „Става недеље” Радија „Златоусти” је Гордана Божић, новинарка и директорка „Крагујевачких”, недељних новина, јединог штампаног медија који још увек излази у нашем граду. Наша гошћа из своје области истиче чињеницу да Крагујевац као град једини у Србији, већ пуних шест година није расписао ни један пројекат за медије и самим тим на перфидан начин, покушава се да се угуши мишљење свих оних који мисле другачије. Зашто и како, послушајте у „Ставу недеље” Радија „Златоусти”.

ПЕТ КЊИГА

У првом издању емисије ПЕТ КЊИГА чули смо иѕбор од пет књига које су највише утицале на Ненада Глишића, песника и уредника Књижевне трибине крагујевачког СКЦа, и покушали да их тематски уоквиримо.

ГОСТОПРИМНИЦА – Богојављенско пливање за крст

На шумаричком језеру у недељу, 19.јануара, по 16.пут биће одржана манифестација Богојављенско пливање за крст. На ту тему разговарамо са јерејем Драганом Брашанцем, организатором овог догађаја.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ

Слушате црквене вести ѕа 17. јануар 2020. године.

ГОСТОПРИМНИЦА- Горан Јоксимовић, начелник Школске управе

Са Гораном Јоксимовићем, начелником Школске управе Министарства просвете у Крагујевцу, разговарали смо о томе шта ће конкретно укидање Закона о забрани запошљавања у јавном сектору донети запосленима у просвети Шумадије, односно онима који чекају на посао.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ за 16. јануар 2020.

Вести из хришћанског света за 16.јануар 2020.године.

СВЕТО МЕСТО – Чудотворна Богородица Београдска (Други део)

У нашој сталној рубрици „Свето место” коју рењализујемо по књизи Нова Томића „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и предмети у веровању Срба” (издање „Лагуне”) данас настављамо са казивањем и другим делом приче о чудотворној икони Богородице Београдске по којој је овај град добио назив Богородичин.

ГОСТОПРИМНИЦА – Премијера представе „Блитва и кромпир“

У Књажевско-српском театру вечерас ће премијерно бити изведена представа „Блитва и кромпир“. Позоришни комад „Блитва и кромпир“ мађарског писца Золтана Егрешија, изузетно је игран и популаран комад последње деценије у многим позориштима Источне Европе. Савремена трагикомедија о тројици пријатеља заправо је прича о два губитника који ће покушати да узурпирају планове свог успешнијег колеге, што из зависти, што у циљу преотимања вољене жене. Иза ове духовите и животне приче крију се многи неуспеси савременог доба, и животни и пословни: изгубљене љубави, уништени снови о срећи, немоћ да преузмемо живот у своје руке, слабост да превазиђемо препреке које су нас сломиле.

У овом комаду улоге тумаче Душан Станикић, Младен Кнежевић и Чедомир Штајн.

Емисије

Prodajni centar