Članci autora admin

ГОСТОПРИМНИЦА – Шест година постојања Центра за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом ”Искра”

Центар за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом Искра пригодним спортским и културно-уметничким програмом обележио је шесту годишњицу постојања. Свечаности у Центру, присуствовали су Предраг Стевовић, члан Градског већа, Никола Рибарић, начелник Градске управе за друштвене делатности у име града, Братислав Ураковић, директор СПД Раднички и чланови удружења и организацији корисника Центра.

ГОСТОПРИМНИЦА – Отворен 12. Арсенал фест у Крагујевцу

У Крагујевцу је синоћ, 30.јуна 2022.године отворен 12. Арсенал фест наступом састава „Буч Кесиди“. Атмосферу са првог дана овогодишњег Арсенала преноси нам Димитрије Арсенијевић, некадашњи аутор емисије „Генерација Цет“.

ГОСТОПРИМНИЦА – „Успех пописа зависи од тога колико су људи свесни да је учешће у попису њихова законска, а и патриотска обавеза“

Ово истиче Љиљана Вуковић, начелник Подручног одељења Крагујевац у Заводу за статистику и регионални координатор за Шумадију и Поморавље у попису становништва, домаћинстава и станова 2022. год. у разговору који смо водили поводом Јавног позива за пријављивање кандидата за инструкторе у попису становништва, домаћинстава и станова. Сви грађани заинтересовани за рад у Попису у својству инструктора, до 3.јула 2022.год. могу да се пријаве попуњавањем електронске пријаве на сајтовима www.stat.gov.rs или popis2022.stat.gov.rs.

ЧУДОТВОРНЕ ИКОНЕ СВЕТЕ ГОРЕ – Манастир Ставроникита

У данашњој минијатури „Чудотворне иконе Свете Горе“ представљамо вам манастир Ставроникиту који је смештен на стрмој обали мора на североисточној страни Свете Горе, између манастира Пантократора и Ивирона. Предање казује да се на овом месту у давнини спасавао неки Никита, који је израђивао крстове. Ставроникита значи „крст Никите“.

ГОСТОПРИМНИЦА – Пријем за учеснике Еко фан кампа

Град Крагујевац и удружење Еко фан камп домаћини су младима из Литваније, Турске и Шпаније, који у оквиру Еразмус пројекта у кампу у планинарском дому Аџине Ливаде стичу нова знања о организацији кампање, писању пројеката, европским вредностима, а изнад свега размењују знања и мишљења са својим вршњацима из Крагујевца.
Тим поводом за госте из Европе организован је пријем у Свечаном салону Скупштине града.
Слушате обраћање Стефана Јовановића, помоћника градоначелника за младе и Станислава Пантовића и Марије Пековић испред Канцеларије за младе.
Забележио Арсеније Вучковић.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – Црквени дневник за 30.јун 2022.год.

У данашњем црквеном дневнику чућете:

– СПЦ слави Свете мученике Мануила, Савела и Исмаила
– Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован 29. јуна 2022.године служио Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у Крагујевцу
– Патријарх Порфирије свечано дочекан у Храму Васкрсења Христовог у Ваљеву

КОМУНАЛНО ЋОШЕ – Сервисне информације за 30.јун 2022.год.

У данашњем сервисном блоку послушајте који ће делови града остати без електричне енергије или воде.

ГОСТОПРИМНИЦА – Особе са инвалидитетом лаке мете интернет предатора

Савез слепих и слабовидих Србије је уз подршку града Крагујевца организовао трибину о заштити и безбедности деце на интернету о којима је слепој и слабовидој деци, али и члановима удружења особа са другим инвалидитетима говорио председник Центра за несталу и злостављану децу, Игор Јурић.

Велики број слабовидих и слепих грађана Србије у великом броју су корисници интернета и друштвених мрежа и о њима се не води довољно рачуна, нити размишља о томе са каквим се проблемима сусрећу кроз своје одрастање и свој живот, рекао је Игор Јурић и најавио да ће у наредном периоду радионице, презентације и филмове прилагодити слепим и слабовидим особама. Предатори на интернету у сваком детету врло ефикасно проналазе слабу тачку, а особе са инвалидитетом или особе са лакшим интелектуалним тешкоћама су посебно осетљива група људи. Они врло емотивно прихватају захтеве за пријатељство, емотивно комуницирају са људима и знају да буду повређени када из комуникације треба да изађу. Наше досадашње искуство у судским процесима који су завршени или су у току је показало да су они осетљива група људи и врло лаке и озбиљне мете предатора на интернету, због чега је јако важно да им се много више посветимо и упозоравамо како комуникација може да их доведе у велики проблем и заврши се трагично, поручио је Јурић. Савез слепих и слабовидих пријатељ је и сарадник Центра за несталу и злостављану децу а град Крагујевац партнер са којим од наредне школске године, најавио је Јурић, на много вишем нивоу планирамо остварење амбиција Центра.

Емисије

Prodajni centar