Članci autora admin

КОМУНАЛНО ЋОШЕ – Сервисне информације за 18.јануар 2022.год.

У данашњем сервисном блоку послушајте који ће делови града данас бити без воде.

ПАСТИРСКА ПОУКА-Протојереј Дејан Петровић одговара на питања слушалаца

ГОСТОПРИМНИЦА- МИНИСТАРКА ЗА ЉУДСКА И МАЊИНСКА ПРАВА О РЕФЕРЕНДУМУ И СЛУЧАЈУ „НОВАК ЂОКОВИЋ“. Желимо ли правосуђе „слободно“ од политике као аустралијско? ?

Тематски друштвени дијалог „Правосуђе, државна управа и локална самоуправа и заштита људских права и равноправност полова – исходи референдума“ у организацији Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог и Правног факултета у Крагујевцу, одржан је 12. јануара у амфитеатру Правног факултета уз учешће јавности. Уводна обраћања имали су Ивица Момчиловић заменик градоначелника Крагујевца, Гордана Чомић, министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог, проф. др Ненад Филиповић, ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Драган Вујисић, декан Правног факултета, Биљана Илић – Стошић, начелница Шумадијског управног округа и Александар Блануша, председник Aпелационог суда у Крагујевцу.

Циљ организовања оваквог скупа је развијање дијалога о републичком референдуму који ће бити одржан 16. јануара, а учесници су носиоци правосудних и тужилачких функција, адвокатских комора, представници седам управних округа Централне Србије, народни посланици, представници савета националних мањина, црквених и верских заједница, цивилног друштва, академске заједнице политичких странка и удружења.

Друштвени дијалог о исходима референдума који је Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог организовало у Крагујевцу, трећи је по реду, након дијалога који су одржани у Београду и Новом Саду.

Сваки грађанин и грађанка Србије има право да одлучи хоће ли на референдум изаћи и како ће на референдуму гласати, али наша је обавеза да их информишемо о томе шта су исходи референдума. – поручила је, између осталог Гордана Чомић, министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог.
Искористили смо прилику да затражимо изјаву о третману Новака Ђоковића од стране аустралијског правосуђа:

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ 14.1.2022.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, осетивши благе симптоме прехладе, подвргнуо се тестирању на вирус SARS-CоV2. Резултат теста је био позитиван, те ће у складу са саветима лекара, Епископ шумадијски наредне дане провести на кућном лечењу узимајући одговарајућу терапију. Епископ је у самоизолацији, има благе симптоме и добро се осећа.

Имајући ово у виду, Епископ са жаљењем одлаже раније заказана богослужења, пријеме и друге јавне активности у периоду до Светог Саве, али ће се свесрдно молити за исцељење оболелих и успех медицинских радника.

Позивамо верни народ, нашу браћу и сестре, да се са вером и љубављу моле за брзо оздрављење Владике Јована и здравље и опоравак свих који су болесни.

КОМУНАЛНО ЋОШЕ 14.1.2022.

Нова линија градског превоза:

ГОСТОПРИМНИЦА – Први Инвест Експо сајам на Шумадија сајму

На Шумадија сајму у Крагујевцу, 17. и 18.марта 2022.год. биће одржан први Инвест Експо сајам. О детаљима организације овог сајма разговарамо са директором Шумадија сајма, Александром Лазовићем.

ГОСТОПРИМНИЦА – Крагујевачки академски оркестар акордеониста победник на овогодишњем Светском трофеју за хармонику

Крагујевачки академски оркестар акордеониста победник је овогодишњег Светског трофеја за хармонику у категорији оркестара. Овим поводом данас са саговорника имамо Петра Миркова, солисту на бандонеону и члана поменутог оркестра.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – Црквени дневник за 13.јануар 2022.год.

У данашњој емисији слушаћете:

– СПЦ данас слави Преподобну Меланију Римљанку
– Света архијерејска Литургија и састанак архијерејских намесника епархије шумадијске у Младеновцу
– Саопштење за јавност Њ.С.П.С.Г.Порфирија поводом догађаја у Прибоју
– Папа фрања посетио продавницу плоча и дискова у Риму

Емисије

Prodajni centar