Članci autora admin

ВАН ЦЕНТРА – Крагујевачки новинари збијају редове

Шта да се ради кад вам локалне власти отежавају рад и опстанак? Ово је прича о томе како су то решили новинари у Крагујевцу…
„Ван центра“ је подкаст о људима који не седе скрштених руку. Желимо да подржимо напоре људи из целе Србије да побољшају квалитет живота у својим срединама.После наших претходних подкаст серијала „Тачка кључања“ и „Дан после“, посвећених грађанским протестима из 2019. године, односно општој друштвеној и политичкој ситуацији за време пандемије коронавируса, настављамо у новом формату и с новим темама. Двапут недељно представљамо локалне иницијативе, активисте и појединце из различитих градова, који су се ангажовали како би решили конкретне проблеме који им ремете свакодневни живот, или просто додали животу у свом месту димензију која му је недостајала.
Редакција: Тара Петровић, Миодраг Мркшић, Александар Губаш
Уредник и водитељ: Александар Губаш
Подршка:
Удружење грађана за демократију и грађанско образовање „Грађанске иницијативе“

ВЕРОНАУКА ОН ЛИНЕ (13) – Свето Писмо књига Цркве

Данас настављамо са лекцијама из веронауке за први разред средње школе, овог пута са темом Свето писмо као књига Цркве.
Учимо да је тумачење и доживљавање плод искуства у Цркви и сагласности са Светим предањем.

КАТИХИЗИС – Специјална емисија посвећена блаженопочившем патријарху Иринеју

Данас вам доносимо сећања председника Патријаршијског управног одбора протојереја-ставрофора Стојадина Павловића, декана Православног-богословског факултета у Београду Зорана Ранковића и јереја Гојка Перовића ректора Цетињске богословије.

ГОСТОПРИМНИЦА – Никола Пантовић о прослави 13. годишњице ПЕК Гора

Уместо свечаних ручкова и гошћења званица ПЕК Гора ове године 13. годишњицу свог постојања обележава хуманим гестом, издвајањем новца за лечење једногодишње Миње Матић која болује од спиналне мишићне атрофије. Шта је обележило 13. годишњи развој овог клуба и да ли је ово право време за одлазак у планине.

ГОСТОПРИМНИЦА – др Весна Ранђеловић, начелница Опште медицине о стању у Ковид амбулантама

Гостујући на Радију Златоусти начелница опште медицине Дома здравља спец. др Весана Ранђеловић, која управља између осталог и радом Ковид амбуланти, најављује могућу реорганизацију рада Здравствених станица 1, 3, 5… Ради се на томе да се обезбеде што бољи услови за оне који чекају на преглед. Јуче је 20 лекара и медиицнских сестара прегледало чак 630 пацијената а са другим Ковид амбулантама, које нису у оквиру Дома здравља приближавамо се бројци од 1.000 прегледа дневно, што је близу границе коју здравствени систем има.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ – 24. новембра 2020.

У данашњој емисији чућете: Света архијерејска литургија у храму Светог Саве у Крагујевцу, Митрополит Хризостом служио „прво јутро“ на гробу Блаженопочившег патријарха Иринеја. Телеграми саучешћа из Пољске, Румуније, Антиохије, Албаније. Римски папа фрања осуђује оне који протествују против заштитних маски.

Упокојила се у господу сестра Ксенија, монахиња манастира Благовештење рудничко

Корона вирус однео је још једну жртву. Упокојила се у Господу сестра Ксенија, седамдесетједногодишња монахиња манастира Благовештење рудничко у Епархији шумадијској. Сахрана покојнице обављена је данас.

КОМУНАЛНО ЋОШЕ – 24. новембар 2020.

Искључење струје, воде, испит за такси возаче и стање на путевима.

Емисије

Prodajni centar