Članci autora admin

СВЕТО МЕСТО – Капела Свете Петке на Калемегдану (Трећи део)

У нашој сталној рубрици „Свето место” коју реализујемо по књизи Нова Томића „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и предмети веровања у Срба” (издање „Лагуне”) настављамо са циклусом казивања о светињама и светим местима на територији града Београда и завршавамо троделну причу о Капели Свете Петке на Калемегдану код које се налази чудотворни извор.

ГОСТОПРИМНИЦА – Предавање „Зашто и како да програмирам?“

У данашњој емисији најављујемо предавање „Зашто и како да програмирам“ које организује Школа програмирања „Химера“, а за саговорника имамо Владимира Раичевића.

У СТВАРИ ЉУБАВ – Позитивна дисциплина

О програму „Смирено и доследно васпитање“ , о потреби да се као родитељи едукујемо, постоји ли позитивна дисциплина и зашто је доследност толико важна, разговарамо са Јеленом Марушић, психологом и сертификованим едукатором позитивне дисциплине.

МЕРИДИЈАНИ- 26.2.2020.

Слушате вести из хришћанског света за 26. фебруар.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ 25. фебруар 2020.

И у данашњем издању емисије „ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ“, сазнаћете којих се светаца молитвено сећамо 25.фебруара , вести из Епархије шумадијске, СПЦа, помесних цркава и хришћанског света.

ЗАШТО СЕ КАЖЕ – Европа

У нашој сталној рубрици „Зашто се каже?” коју реализујемо по књизи избора колумни из НИН-а „Реч недеље” Јована Ћирилова данас говоримо појму, односно, зашто се каже – Балкан.

ГОСТОПРИМНИЦА- ВОЈИСЛАВ СПАСИЋ

Концертом “ Вечерњи зов“,у Другој крагујевачкој гимназији, вечерас, 24. фебруара 2020., од 20 сати,доцент Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, мр Војислав Спасић обележиће 25 година од свог првог наступа у улози соло певача у Крагујевцу, двадесет година педагошког рада и пет година постојања АВИА Архангели.

КУТАК ЗА ЛИКОВНИ ТРЕНУТАК – Изложба скулптура из крагујевачког Народног музеја у Чачку

У четвртак, 20. фебруара у Уметничкој галерији „Надежда Петровић” у Чачку отворена је изложба под називом „Скултура 20. века – Избор из збирке скулптура Народног музеја Крагујевац” ауторке Татјане Милосављевић.
Реч је о репрезентативном одабиру скулптура из изузетно богате и квалитетне збирке нашег Народног музеја у којој су заступљени сви значајни аутори, вајари и скулптори са ових простора (попут Долинара, Росандића, Николе Коке Јанковића, Нандора Глига…) са својим радовима кроз које ауторка поставке „хронолошки реконструише” читав прошли век у области вајарства.
Збирка скулптура нашег Народног музеја по први пут је изложена ван свог матичног простора а посебно је значајно што је поставка изложена у Уметничкој галерији „Надежда Петровић” у Чачку која је установа културе од националног значаја и са којом су наши музеалци више пута успешно сарађивали. На отварању изложбе која ће бити отворена до 20. марта говорили су Марко Ћаловић, директор галерије, Јулка Маринковић, историчарка уметности и музејски саветник и ауторка поставке Татјана Милосављевић, коју слушамо у данашњем „Кутку за ликовни тренутак”.

Емисије

Prodajni centar