Članaka u kategoriji Пет књига

ПЕТ КЊИГА- МИЛОШ МИЛОВАНОВИЋ НАПРАВИО ЈЕ ИЗБОР САВРЕМЕНИХ ДРАМА

Саговорник најновијег издања емисије „Пет књига“, Милош Миловановић, дипломирао je глуму на Академији уметности у Приштини, у класи професора Божидара Димитријевића, улогом у представи „Ходник“ Матјажа Зупанчића. Од 2008. године je стални члан ансамбла Позоришта за децу Крагујевац. У емисији „Пет књига“ говорио је о пет драма које су у двадесетом веку у потпуности промениле концепт позоришта .

5 КЊИГА – ТАТЈАНА ЈАНКОВИЋ

Татјана Јанковић, ауторка збирака кратке прозе „Приче Бабиног Сина“, „Данас сам била у нашој кући“ и „Присвајање Венеције“, члан редакције часописа „Кораци“, запослена у Народној библиотеци Вук Караџић, изабрала је пет књига о жени у првом лицу једнине.

5 КЊИГА – НЕБОЈША ВЕСОВИЋ говори о пет стрипова

Небојша Весовић, иницијатор оснивања удружења „Свет Стрипа“, продуцент Међународне стрип конференције „Kragujevac Comic Con“ која ће ове године представити своје десето издање и главни уредник часописа Киша,направио је избор пет комичних стрипова. О одабиру теме и стриповима, послушајте г. Весовића у наредних шездесетак минута …

ПЕТ КЊИГА- СТЕВАН ЦВЕТКОВИЋ, вероучитељ

Стеван Цветкоивић, вероучитељ у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Ердечу, у трећем издању емисије „Пет књига“ говорио је о пет књига Џ.Р.Р Толкина које је читао у оригиналу, те о могућностима примене Толкиновог дела у катихетском раду. На самом крају овог издања, нашим слушаоцима приближио је Толкинову поезију говорећи стихове у њиховом изворном облику.

ПЕТ КЊИГА- МАРКО МИЉКОВИЋ, НИКОЛА ТЕОФИЛОВИЋ И НЕНАД СТАНКОВИЋ

У другом издању емисије “ Пет књига“, под утиском коментара о избору добитника НИН-ове награде, о књижевним наградама, наводећи свој избор пет награђених књига, говоре Марко Миљковић, Никола Теофиловић и Ненад Станковић – професори српског језика и књижевности.

ПЕТ КЊИГА

У првом издању емисије ПЕТ КЊИГА чули смо иѕбор од пет књига које су највише утицале на Ненада Глишића, песника и уредника Књижевне трибине крагујевачког СКЦа, и покушали да их тематски уоквиримо.

Емисије

Prodajni centar