Članaka u kategoriji Пет књига

ПЕТ КЊИГА- ЗА АРХИТЕКТЕ

Архитекта Владимир Ђорић, партнер и консалтинг директор д.о.о. Забриски, на на блогу архитектонског бироа Забриски објавио је лични избор пет књига за архитекте. На овом списку су дела : Векичанствени извор, Ходочашће Арсенија Његована, Уклети неимар, Снага градителјства, Калдрма и асфалт. О ауторима ових дела, о чему се ради и зашто се свако дело појединачно нашло на овом списку, те које одломке из поменутих дела издваја и цитира, послушајте у наредних шездесетак минута.

Поред изузетног избора који критички препоручује, овај текст Владимир Ђорић завршава речима :

„Издвојене књиге нису стручне, већ напротив оне које су препознате код шире публике, кореспондирају са професијом архитекте и доступне су у нашим књижарама. Међутим, веома ми је жао што сам већину, и поред њихове доступности, открио тек у свом зрелијем професионалном раздобљу, а не на почетку или у студентском периоду. Са тим искуством и ради младих и свих заинтересованих колега, на овај начин их издвајам.

С обзиром да је лето идеално време за прављење препорука за читање, драге колеге као и сви који воле архитектуру, изволите па допуните листу.“ (https://zabriskie.rs/top-5-knjiga-za-arhitekte/)

ПЕТ КЊИГА О КОМУНИКАЦИОНОЈ ИНТЕЛИГЕНЦИЈИ

“ПОТРЕБНО ЈЕ ЗНАТИ ДА ЈЕ СВАКО ОДГОВОРАН ЗА СВОЈУ КОМУНИКАЦИЈУ!”, пише саговорница данашњег издања емисије Пет књига,
Јелена Бајић, доктор комуниколошких наука, професорка на катедри Комуникологија, друштво, маркетинг и медији; креаторка нове научне методологије „Интелигентни комуниколог“ и патента „Комуникациона интелигенција“; власница и директорка фирме INTELLIGENT COMMUNICATIONS, председница међународне организације Internetional association for intelligent communications, психотерапеут и организациони трансакциони аналитичар, рођена Београђанка, супруга и мајка једног тинејџера.
„Да ли сте увек 100% присутни у сваком свом комуникационом чину? Шта мислите да се налази око вас када комуницирате?, Да ли сте можда некада размишљали о комуникацији у корпоративном, организационом контексту? Шта мислите колико само изазова и скривених замки може да носи комуникација у таквом окружењу? Шта крије наш УОБИЧАЈЕНИ начин КОМУНИКАЦИЈЕ?

Комуникација, звучи тако једноставно зар не? Могли би смо рећи: „Па зар не комуницирамо сваки дан?
Да, тако је, комуницирамо. Намеће се само чаробно питање: Како комуницирамо?, а одмах затим и „Да ли нам наши научени обрасци свакодневне комуникације помажу или одмажу у остварењу планова и зацртаних циљева? “
а затим, пише:
“На жалост, одговор је најчешће не!
Зашто дозволити осећај неуспешности када сваки појединац има моћ (али и одговорност) приликом сваког комуникационог чина и то у свакој ситуацији? “
Питање које постављам у овом издању емисије Пет књига је : “Шта чита интелигентни комуниколог?“ , односно, идејни творац интелигентног комуниколога?
Надам се да ће одговор на ово питање у наредних шездесетак минута понудити могуће одговоре на питања с почетка.

ПЕТ КЊИГА – Пет књига о епидемији

У данашњем издању препоручујемо пет књига, класика, о епидемији, односно пет књига о симулакруму епидемије.

5 КЊИГА – Протојереј-ставрофор проф. др Зоран Крстић, ректор Богословије, о хришћанској књижевности

Протојереј ставрофор проф. др Зоран Крстић, ректор крагујевачке Богословије, професор Богословаског факултета и Правног факултета Унивцерзитета у Београду, своје гостовање у емисији „Пет књига“ уприличио је избором пет књига белетристике, хришћанске тематике, те разговором на тему „хришћанска књижевност“ , о истоименој едицији издавачке куће Каленић, ( као и овој жанровској одредници из пастирско-катихетске перспективе).

5 КЊИГА- Верољуб Бата Марковић о књигама које препоручује нашим слушаоцима у оквиру теме „Природом до здравља“

„Природом до здравља“ је назив емисије коју др Верољуб Бата Марковић, као аутор, сваке среде од 17 сати припрема за наше слушаоце.
У најновијем издању емисије „Пет књига“ др Верољуб Бата Марковић је гост који је изабрао да нашој публици препоручи пет књига на тему „Природом до здравља“.

ПЕТ КЊИГА- МИЛОШ МИЛОВАНОВИЋ НАПРАВИО ЈЕ ИЗБОР САВРЕМЕНИХ ДРАМА

Саговорник најновијег издања емисије „Пет књига“, Милош Миловановић, дипломирао je глуму на Академији уметности у Приштини, у класи професора Божидара Димитријевића, улогом у представи „Ходник“ Матјажа Зупанчића. Од 2008. године je стални члан ансамбла Позоришта за децу Крагујевац. У емисији „Пет књига“ говорио је о пет драма које су у двадесетом веку у потпуности промениле концепт позоришта .

5 КЊИГА – ТАТЈАНА ЈАНКОВИЋ

Татјана Јанковић, ауторка збирака кратке прозе „Приче Бабиног Сина“, „Данас сам била у нашој кући“ и „Присвајање Венеције“, члан редакције часописа „Кораци“, запослена у Народној библиотеци Вук Караџић, изабрала је пет књига о жени у првом лицу једнине.

5 КЊИГА – НЕБОЈША ВЕСОВИЋ говори о пет стрипова

Небојша Весовић, иницијатор оснивања удружења „Свет Стрипа“, продуцент Међународне стрип конференције „Kragujevac Comic Con“ која ће ове године представити своје десето издање и главни уредник часописа Киша,направио је избор пет комичних стрипова. О одабиру теме и стриповима, послушајте г. Весовића у наредних шездесетак минута …

Емисије

Prodajni centar