Članaka u kategoriji У жижи заједнице

ГОСТОПРИМНИЦА – Реконструкција вртића „Бамби“ – интервју са др Славицом Дејановић, министарком без портфеља у Влади Србије

-Не могу деца две године да немају уредне оброке због тога што смо ми дали средства за неки пројекат, који није готов. То је катастрофа, изјавила је др Славица Дејановић, министарка без портфеља у Влади Републике Србије, задужена за популациону политику, одговарајући на питање Радија Златоусти о томе када ће бити завршена реконструкција централне кухиње Дечијег обданишта „Нада Наумовић“ при вртићу „Бамби“, подсећајући на чињеницу да је управо ово Министарство и финансирало ту реконструкцију која је према Уговору требало да буде завршена у јануару 2019. године, а није ни годину дана касније. Она је наговестила и да би овај вртић могао бити готов у наредних месец, месец и по дана, али из политичких разлога, то јест, због предстојећих избора.
Чија је одговорност кашњење, ко је требало да реагује, а није, чућете из интервјуа који следи, уз једно извињење за квалитет звука. Наиме разговор је вођен телефонским путем и сниман преко спикерфона, јер је др Дејановић била на путу.

ХРИШЋАНСКИ МЕРИДИЈАНИ

Пратите вести из хришћанскопг света, помесних цркава, СПЦа и Епархије шумадијске за 20. фебруар 2020. .

ГОСТОПРИМНИЦА – Како је радила крагујевачка Богословија у 2019. години

Има ли крагујевачка Богословија довољно ђака? Како плаћа прескупо грејање? Колико град Крагујевац подржава Богословију? Ово су неке од тема које су отворене у извештају протојереја-ставрофора др Зорана Крстића, ректора Богословије „Свети Јован Златоусти“ на седници Епархијског савета 17.фебруара.

ГОСТОПРИМНИЦА- СОЊА ШУКОВИЋ, директорка Народне библиотеке „Стеван Сремац“

У оквиру манифестације „Дани крагујевачке књиге“, у четвртак 6. фебруара, представљена је Народна библиотека „Стеван Сремац“ из Ниша.

КОМУНАЛНО ЋОШЕ, 3.02. 2020.

Нов режим приградског саобраћаја. Искључења воде и струје.

КОМУНАЛНО ЋОШЕ – 31.01.2020.

Искључења струје и воде за данашњи дан.

ГОСТОПРИМНИЦА – Отворено медијско склониште у Крагујевцу

У Крагујевцу је отворено склониште за медијске професионалце. Новинари који раде професионално и часно свој посао, и медији који штите јавни интерес добили су вечерас „Медијско склониште“ у центру Крагујевца као место за окупљање, сарадњу и дебате, саопштено је из Удружења „Рес публица“ које је ово склониште отворило, уз финансијску подршку Грађанских иницијатива.

Поводом отварања „Медијског склоништа“ одржана је дебата о новинарској солидарности.

ГОСТОПРИМНИЦА – Трибина „Да ли живот настаје из живота“

У амфитеатру Факултета медицинских наука у Крагујевцу одржана је трибина под називом „Поглед на демографску ситуацију у земљи из медицинског угла – Да ли живот настаје из живота“.

О овој теми говорили су председник Удружења „Колеква је највеће пространство“, ендокринолог др Братислав Миловановић, проф.Биљана Спасић, проф.Драган Батавељић, отац нашег прослављеног тенисера Новака Ђоковића, Срђан ђоковић, декан Економског факултета, проф. др Петар Веселиновић и декан ФМН, проф.др Владимир Јаковљевић.

Емисије

Prodajni centar