Članaka u kategoriji Свето место

СВЕТО МЕСТО – Култ плача икона

У данашњој рубрици „Свето место” коју реализујемо по књизи Нова Томића „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и свети предмети у веровању Срба” (издање „Лагуне”) говоримо о култу или мотиву код Срба икона које су „проплакале”.

СВЕТО МЕСТО – Култ поштовања икона у српском народу

У данашњој рубици „Свето место” последњој после четири и по године по књизи Нова Томића „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и свети предмети у веровању Срба” казујемо о култу поштовања икона у српском народу.

СВЕТО МЕСТО – Свете мошти и реликвије

У данашњој рубрици „Свето место” коју реализујемо по књизи Нова Томић „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и свети предмети у веровању Срба” данас говоримо о поштовању светих мошти и релквија у нашем народу.

СВЕТО МЕСТО – Светилишта посвећена Богомајци

У данашњој рубрици „Свето место” коју реализујемо по књизи Нова Томића „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и предмети у веровању Срба” (Издавачка кућа „Лагуна”) говоримо о две светиње посвећене Богородици.

СВЕТО МЕСТО – Словенски га сви народи славе

У данашњој рубрици „Свето место” коју реализујемо по књизи Нова Томића „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и свети предмети у веровању Срба” (издање „Лагуне”) настављамо са циклусом казивања о Светом Сави, светитељу кога поштују сви словенски народи као и припадници других религија и о чијим је предањима и легендама аутор посветио значајно место у својој књизи.

СВЕТО МЕСТО – Велико Трново, Бугарска

У нашој сталној рубрици „Свето место” коју реализујемо по књизи Нова Томића „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и свети предмети у веровању Срба” (издање „Лагуне” настављамо са циклусом казивања о светињама и светилиштима посвећеним Светом Сави и данас говоримо о Великој Лаври Светих Четрдесет мученика у бугарском месту (некадашњој престоници) Велико Трново у којој се налази некадашњи гроб највећег српског светитеља на коме си данас дешавају чудесна исцељења.

СВЕТО МЕСТО – Манастир Свете Тројице у Пљевљима

У нашој сталној рубрици „Свето место” коју реализујемо по књизи Нова Томића „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и свети предмети у веровању Срба” (издање „Лагуне”) настављамо са циклусом казивања о светињама и светим местима посвећеним Светом Сави и данас говоримо о Манастиру Свете Тројице у Пљевљима у којем се по народном предаљњу налази ћивот Светог Саве.

СВЕТО МЕСТО – Манастир Милешева

Поштовани слушаоци у нашој сталној рубрици „Свето место” коју реализујемо по књизи Нова Томића „Светилишта и надалишта – Чудотворна места и предмети у вероовању Срба” настављамо са циклусом о светињама посвећеним Светом Сави и данас говоримо о Манастиру Милешеви у којем се налази део моштију (лева рука) и пастирски (архијерејски9 штап овог светитеља.

Емисије

Prodajni centar