Članaka u kategoriji Гостопримница

ГОСТОПРИМНИЦА- Протојереј Милић Марковић

Са протојерејем Милићем Марковићем говорили смо на тему Великог поста.

ГОСТОПРИМНИЦА – Песнику Владимиру Јагличићу уручена „Змајева награда” Матице српске

Песник Владимир Јагличић из Крагујевца добитник је Змајеве награде Матице српске за 2017. годину, за збирку песама „Предграђе хоризонта“, у издању Српске књижевне задруге, која му је уручена на Сретење Господње, 15. фебруара у Новом Саду на свечаној седници Матице српске. Јагличић је недавно добио и велико признање Савеза писаца Русије у Москви и у емисији „Гостопримница” за слушаоце Радија „Златоусти” казује шта за њега значе ове награде, пре свега „Змајева” која је по први пут „стигла” на наш град.

ГОСТОПРИМНИЦА – Отац Немања Младеновић о циклусу духовних предавања при Храму Светог Саве на Аеродрому

У току Великог поста свештеничко братство при храму Светог Саве Српског на Аеродрому организује циклус предавања са духовном тематиком. Предавања почињу у недељу, 25. фабруара и трајаће до 1. априла, сваке недеље, по одслуженој Светој литургији у храму Светог Саве и одржаваће се у сали Богословије „Свети Јован Златоусти”.
Теме и све предаваче у оквиру овог циклуса у данашњој „Гостопримници” најавиће наш данашњи гост, отац Немања Младеновић, парох при храму Светог Саве и један од организатора овог духовног сусретања.

ГОСТОПРИМНИЦА- Дани крагујевачке књиге

Беседом Владимира Тодоровића (ИК „Атос“ Крагујевац) отворени су ДКК 2018. Директор Мирко Демић уручио је Повељу за најбољу крагујевачку књигу у 2017 – Галерији „Рима“, за монографију о Марку Челебоновићу. Гордана Вучковић је изложила образложење одлуке жирија , у чијем саставу је била, заједно са Маријом Јовановић, графичком дизајнерком и Зораном Мишићем,новинаром.

ГОСТОПРИМНИЦА- Дани крагујевачке књиге

Беседом Владимира Тодоровића (ИК „Атос“ Крагујевац) отворени су ДКК 2018. Директор Мирко Демић уручио је Повељу за најбољу крагујевачку књигу у 2017 – Галерији „Рима“, за монографију о Марку Челебоновићу. Гордана Вучковић је изложила анализу издавачке продукције У и О Крагујевцу у 2017:

Петар Прековић о раду Добротворне фондације „Човекољубље“

Гост „Гостопримнице“ је Петар Прековић, шеф Канцеларије Добротворне фондације „Човекољубље“ који нам говори о раду Фондације са мигрантима, као и са пензионерима.

Извештај о раду Издавачке куће „Каленић“

Госпођа Драгица Зарић поднела је извештај на седници Епархијског савета о раду Издавачке куће „Каленић“, једне од најбољих црквених издавачких кућа у Србији.

Извештај о раду Поклоничког фонда „Ходочашће“

На седници Епархијског савета о раду Поклоничког фонда „Ходочашће“ говорио је јереј Дејан Марјановић.