Članaka u kategoriji Гостопримница

ГОСТОПРИМНИЦА – Богојављенско пливање за крст

На шумаричком језеру у недељу, 19.јануара, по 16.пут биће одржана манифестација Богојављенско пливање за крст. На ту тему разговарамо са јерејем Драганом Брашанцем, организатором овог догађаја.

ГОСТОПРИМНИЦА- Горан Јоксимовић, начелник Школске управе

Са Гораном Јоксимовићем, начелником Школске управе Министарства просвете у Крагујевцу, разговарали смо о томе шта ће конкретно укидање Закона о забрани запошљавања у јавном сектору донети запосленима у просвети Шумадије, односно онима који чекају на посао.

ГОСТОПРИМНИЦА – Премијера представе „Блитва и кромпир“

У Књажевско-српском театру вечерас ће премијерно бити изведена представа „Блитва и кромпир“. Позоришни комад „Блитва и кромпир“ мађарског писца Золтана Егрешија, изузетно је игран и популаран комад последње деценије у многим позориштима Источне Европе. Савремена трагикомедија о тројици пријатеља заправо је прича о два губитника који ће покушати да узурпирају планове свог успешнијег колеге, што из зависти, што у циљу преотимања вољене жене. Иза ове духовите и животне приче крију се многи неуспеси савременог доба, и животни и пословни: изгубљене љубави, уништени снови о срећи, немоћ да преузмемо живот у своје руке, слабост да превазиђемо препреке које су нас сломиле.

У овом комаду улоге тумаче Душан Станикић, Младен Кнежевић и Чедомир Штајн.

ГОСТОПРИМНИЦА – Најава премијере у КСТ-у „Блитва и кромпир“

Кулинарски назив има нова представа у Књажевско-српском театру која ће премијерно бити изведена 16. јануара на Великој сцени „Јоаким Вујић“. Представу „Блитва и кромпир“ режира Марко Мисирача, са којим смо разговарали о томе шта ће нам она донети.

ГОСТОПРИМНИЦА – Спремност Прихватилишта за хладне дане, разговор са Мирјаном Марјановић

Сваке године у ово доба изнова се актуелизује прича о Прихватилишту за бескућнике које постоји при Геронтолошком центру уз покровитељство Града. О томе ко су корисници и какве услуге добијају разговарамо са руководиоцем Прихватилишта социјалном радницом Мирјаном Марјановић.

ГОСТОПРИМНИЦА – Реконструкција зграде Геронтолошког центра – разговор са директорком Јеленом Миловановић

2020. година је значајна за Геронтолошки центар у Крагујевцу јер ће у овој години почети реконструкција Управне зграде као и Павиљона један и то после више од 50 година. О томе смо разговарали у данашњој емисији са Јеленом Миловановић, директорком Геронтолошког центра.

БОЖИЋНА ПОСЛАНИЦА Њ.П.Е.Ш.Г.Јована

Послушајте посланицу Његовог Преосвештенства Епископа Шумадијског Господина Јована о Божићу 2020. год.

ГОСТОПРИМНИЦА – Изложба о Катарини Богдановић у Историјском архиву

Јуче, у понедељак 30. децембра, у холху Историјског архива Шумадије отворена је изложба посвећена једној од наобразованијих жена прве половине двадесетог века Катарине Богдановић, првој жени код Срба која је дипломирала филозофију, била књижевница, књижевна критичарка, професорка, ауторка уџбеника и директорка гимназије. Изложбеном поставком у Историјском архиву која ће бити отворена месец дана обележава се пола века од смрти Катарине Богдановић. Ауторке изложбе су Славица Јагличић, директорка Архива и Јелена Микићевић МА историчарка уметности чије говоре са отварања слушате у данашњој „Гостопримници”.

Емисије

Prodajni centar