Članaka u kategoriji Гостопримница

ГОСТОПРИМНИЦА – Сагласност на мере током ванредне ситуације у Крагујевцу

Републички Кризни штаб за сузбијање заразне болести КОВИД 19 дао је сагласност на Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији Града Крагујевца коју је 27.јуна донео Градоначелник Крагујевца. Зелено светло дато је и за бројне мере које је предложио Институт за јавно здравље.

ГОСТОПРИМНИЦА – Брига за неговатеље дементних особа, предавања у Црвеном крсту

Црвени крст Крагујевац, у организацији са Британском амбасадом организује предавања за све неформалне неговатеље (дементних особа), као и све друге заинтересоване појединце, свакога уторка у својим просторијама. О томе са којим се све проблемима неформални неговатељи срећу од личних, преко правних и економских разговарамо са Невенком Богдановић, секретар пордружнице Црвеног крста Крагујевац. Гост предавач на предавању „Како бринути о себи” била је Катарина Тричковић, психолог.

ГОСТОПРИМНИЦА – Сахрањен Славко Соргић Цобри

Крагујевац се од једне од својих највећих спортских и људских легенди Славољуба (Славка) Соргића Цобрија опростио у четвртак, 25. јуна комеморацијом у Књажевско-српском театру.
У присуству чланова породице, пријатеља, спортских асова… од Славка Соргића су се опростили бројни поштоваоци и спортски радници који су за ову прилику, упркос пандемији допутовали из свих крајева бивше Југославије. Од свог тренера и учитеља опростио се и један од највећих асова ринга са ових простора, прослављени боксер Драган Вујковић, који је за ову прилику допутовао из Суботице. Од свог спортског али и животног учитеља емотивно се опростио и боксер Мирко Пузовић, спортиста са највише освојених међународних трофеја из нашег града које је све освојио баш док је Соргић био његов тренер.

ГОСТОПРИМНИЦА – Ванредна ситуација у Крагујевцу, градоначелник Радомир Николић и Предраг Саздановић, директор Клиничког центра

На заједничкој седници Кризног штаба и Штаба за ванредне ситуације поводом актуелне епидемиолошке ситуације у Крагујевцу одржаној у суботу, 27. јуна у Скупштини града којом је председавао градоначелник Радомир Николић, уједно и командант Штаба за ванредне ситуације у нашем граду је због повећаног броја оболелих од КОВИД-19 уведена ванредна ситуација која подразумева забране јавног окупљања, приватне прославе и све обавезне мере превенције.
Градоначелник Николић је истакао да је наш град последњих двадесетак дана имао готово два пута више новозаражених него током прва два и по месеца пандемије.
Директор Клиничког центра Предраг Саздановић изнео је податак новинарима да су тренутно у установи на чијем је он челу хоспитализовани пацијенати из читаве Централне Србије а не само из нашег града. По њему наш Клинички центар има на располагању четири клинике за пријем ковид пацијената и 160 места за хоспитализацију неивензивних и 51 место за смештај пацијената на респираторима.

ГОСТОПРИМНИЦА – Упис на факултете Универзитета у Крагујевцу под специфичном епидемиолошком ситуацијом

О томе како тече пријављивање кандидата за упис на факултете Универзитета у Крагујевцу, како ће бити организовани пријемни испити, какав је одзив у овој години коју обележава пандемија коронавируса, те како је замишљен упис кандидата који положе пријемни испит, за Радио Златоусти говоре продекан за наставу Природно-математичког факултета, проф.др Александар Остојић;
продекан за наставу Филолошко-уметничког факултета, проф. др Владимир Поломац и продекан за наставу Економског факултета, проф. др ненад Станишић:

ГОСТОПРИМНИЦА – Епидемиолошка ситуација у Предшколској установи „Нада Наумовић“

Колико је деце овог јутра дошло у јаслице у „Црквенкапи“ у којој је једна од васпитачица заражена корона вирусом и да ли су деца која похађају вртиће ПУ „Нада Наумовић“ заштићена од могућности да се заразе корона вирусом, разговарамо са Иваном Вукић, помоћницом директора за педагошки рад у оквиру ПУ „Нада Наумовић“.

ГОСТОПРИМНИЦА – Епидемиолошка ситуација у Предшколској установи „Ђурђевдан“

Колико деце је данас дошло у вртиће који припадају Предшколској установи „Ђурђевдан“, има ли, међу запосленима, заражених корона вирусом, јесу ли деца безбедна и како су се малишани уклопили у све прописане мере, сазнајемо у разговору са директорком ПУ „Ђурђевдан“, Сањом Јаковљевић.

ГОСТОПРИМНИЦА- Продајна изложба, бесплатна годишња чланарина и враћање књига без накнаде за прекорачење рока у Народној библиотеци Вук Караџић

Поводом 154. рођендана – током радне недеље, од 22 до 27. јуна, крагујевачка Библиотека организује продајну изложбу књига. Током овог периода, суграђани који до сада нису били чланови библиотеке, имају могућност да годишњу чланарину добију бесплатно, а у случају да књиге нисте вратили чак и годинама, невраћане књиге прихватају без наплате казне за прекорачење рока позајмице. Више о томе како све најављено функционише у оквиру епидемиолошке ситуације, и какве су најаве за наставак лета у библиотеци, говори Сања Живковић, организаторка програма у Народној библиотеци Вук Караџић:

Емисије

Prodajni centar