Članaka u kategoriji Гостопримница

ГОСТОПРИМНИЦА – Свака драма је филмична

Како Филмски центар Србије функционише у условима ванредног стања, који ће се филмови од сутра наћи на јутјуб каналу ове институције, како заштитити филмске ауторе и глумце у време када је филмска индустрија стала и да ли ће корона бити инспиративна за филмске ствараоце, сазнајемо у разговору са директором Филмског центра Србије, Горданом Матићем.

ГОСТОПРИМНИЦА – Највећи су ланци у нашим умовима

„Ако трпиш, значи да одобраваш“, „Државе које нису демократске могу само да забрањују“, „Деловати у складу са својим уверењима без обзира на последице“, „Кајемо се због ствари које смо чинили у неслободи“ и „Ако престанете да будете слободни, престајете да будете људи“ изјављује за наш радио Борис Малагурски, српски и канадски редитељ, аутор документарне филмске трилогије „Тежина ланаца“. Зашто се као двадесетогодишњак одлучио да сними први део поменуте трилогије, да ли му је жао што живи у Србији, чиме смо ми у Србији опседнути, да ли је време за учење кинеског језика, где се информише и шта је за њега слобода, само су нека од питања на која одговара Борис Малагурски.

ГОСТОПРИМНИЦА – Код куће је најгоре 4

У жељи да Вам измамимо осмех на лице у доба короне, настављамо са сталном рубриком током ванредног стања у којој читамо одломке из књиге „Код куће је најгоре“ израелског сатиричара, Ефраима Кишона. Данас слушате одломак „Кикирики са сувим грожђем“.

ГОСТОПРИМНИЦА – Они који раде ван куће и на „најдужи викенд”

Током протеклог викенда било је забрањено кретање и излазак из кућа на пуних 40 сати. Овај, како су га назвали „најдужи викенд” је за нама а пред нама је можда још и „дужи”. Ипак, док већина нације седи код куће неки и даље раде у том периоду. У мини репортажи Радија „Златоусти” послушајте како за време потпуне забране кретања раде и функционишу они који дезинфикују зграде и улице, возачи аутобуса који превозе здравствене раднике, достављачи хране, чувари…

ГОСТОПРИМНИЦА – ђакон Горан Анђелковић

Ђакон Горан Анђелковић, као мисионар СПЦ већ годинама је ангажован као мисионар СПЦ на територији Француске и Шпаније. Са ђаконом Гораном разговарамо о Великом посту, али и актуелној ситуацији у Западној Европи, и како се у овим условима одвија духовни и богослужбени живот у тамошњим храмовима.

ГОСТОПРИМНИЦА – доктор Горан Давидовић, кардиолог

Корона вирус посебно угрожава пацијенте који већ имају срчаних проблема. О томе у „Гостопримници” Радија „Златоусти” разговарамо са кардиологом проф. др Гораном Давидовићем.

ГОСТОПРИМНИЦА – Априлске он лине радионице за студенте

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, први пут, ове године, традиоционалне Априлске радионице за студенте и дипломце организује онлајн, у периоду од 7. до 29. априла 2020. године.
Идеја овогодишњег програма под слоганом #Остани код куће , едукуј се онлајн је да студентима и дипломцима пружимо прилику за стицање нових знања током периода са којом се Европа и свет, а и наша земља, тренутно суочавају.
Овогошњи програм састоји се од десет радионица, чије теме прате развој каријере студената од периода студирања до изласка на тржите рада, односно од вештина академског писања и управљања временом, преко пријаве за Еразмус+стипендију, до вештина потребних за излазак на тржиште рада и проналазак запослења.

Гостујући предавачи на овогодишњим Априлским радионицама ће бити представници агенције Balance Consulting Крагујевац, представници HR службе FCA Srbija d.o.o. Kragujevac, Нина Недељковић, водитељ Браво радија, др Биљана Влашковић Илић, професор ФИЛУМ-а, Данијела Недић BiznisLink, Ивана Ретас, мотивациони говорник и дугогодишњи новинар и представници Развојног бизнис центра Крагујевац.

О овоме смо данас разговарали са Миленом Јанковић из Центра за развој каријере.

ГОСТОПРИМНИЦА – Дом здравља у борби са Ковидом 19 – разговор са директором др Васом Антићем

Како је примарна здравствена заштита у Крагујевцу организована ових дана да прими већи број заражених? Да ли се врши више тестирања? Да ли вам је потребна оверена здравствена књижица да би сте се јавили лекару? Можете ли да тражите лабараторијске анализе и ако нема сумње да сте позитивни на корона вирус? То су нека од питања која смо поставили др Васи Антићу, директору Дома здравља у Крагујевцу, који нас обавештава и да је ова установа примила 6 нових лекар и више медицинских сестара и техничара у стални радни однос.

Емисије

Prodajni centar