Članaka u kategoriji Образ просвете

ОБРАЗ ПРОСВЕТЕ- „ДЕТЕ ЈЕ ОТАЦ ЧОВЕКУ“

У другом издању емисије Образ просвете, о значају предшколског образовања и васпитања у целокупном систему образовања, односно о значају рада у предшколском узрасту са дететом за његово даље образовање, говори доц. др Јелена Спасић, са Факултета педагошких наука Универзитета у Крагујевцу. С обзиром на то да предаје Методику развоја говора и Језичке игре у говорном развоју, говориле смо о начину на који васпитач ради на развоју подвештина за почетно читање и писање, као и низу лингвистичких предуслова за развој ових вештина. У данашњем издању чућете и на који начин су васпитачи на истом циљу радили током пандемије Коронавируса, али и на који начин су се током пандемије Ковид-19 образовали будући васпитачи, те каква је будућност дигиталног образовања из праксе рада са студентима.

ОБРАЗ ПРОСВЕТЕ , прво издање

У првом издању Образа просвете, начелника Школске управе Министарства просвете у Крагујевцу, Горана Јоксимовића, између осталог,питали смо: Које изазове је пандемија Ковид19 поставила пред „традиционални“ (?) систем образовања? Како је у шумадијским школама примљена вест о обустави наставе и шта је то у пракси значило, како функционише читав систем? Колико су професори били обучени за наставу електронским путем? Колики проценат ученика редовно „похађа“ наставу? „Деца најбоље уче у природној вршњачкој групи“, шта је са ученицима са којима се ради по ИОПу?
Које ђаке је пандемија највише „погодила“- прваке, осмаке, матуранте? Одликаше или ученике слабијих оцена и просека?
Колико су социјалне разлике међу децом и предавачима постале очигледније, с обзиром на то да је настава захтевала поседовање извесних информационих уређаја и приступ интернету?
Шта сада, када се мере превенције полако укидају?
Како ће изгледати завршни и матурски испити испити?

Емисије

Prodajni centar