Članaka u kategoriji Теологија у јавној сфери

ТЕОЛОГИЈА У ЈАВНОЈ СФЕРИ – Европа на раскршћу – криза европског идентитета други део

Европа се доста променила од 2017. године када је у оквиру симпосиона Теологија у јавној сфери, а у ораганизацији Епархије захумско-херцеговачке и приморске одржана панел дискусија „Европа на раскршћу – криза европског идентитета“ у којој су учествовали проф. др Драган Јовић, проф. др Зоран Крстић и политичар Вук Јеремић. Али, колико су они тада могли да назру оно што ће се десити 2020. године, послушајте у другом наставку ове дискусије.

ТЕОЛОГИЈА У ЈАВНОЈ СФЕРИ- „Европа на раскршћу – криза и будућност европског идентитета“

„Европа на раскршћу – криза и будућност европског идентитета“ била је тема једног панела током симпосиона „Теологија у јавној сфери“ одржаног 2017. године у организацији Епархије захумско-херцеговачке и приморске. На овом панелу говорили су: Вук Јеремић, српски политичар проф. др Дејан Јовић и проф. др Зоран Крстић.

ТЕОЛОГИЈА У ЈАВНОЈ СФЕРИ – Шта (ни)смо научили од Доситеја (други део)

Данас слушамо други део са панел-дискусије на тему „Црква и просветитељство: шта (ни)смо научили од Доситеја“ у оквиру симпосиона „Теологија у јавној сфери“, а у организацији Епархије захумско-херцеговачке и приморске. Разговор, у коме су учествовали проф. др Никола Грдинић (Филозофски факултет, Универзитет у Новом Саду), проф. др Ненад Ристовић (Филозофски факултет, Универзитет у Београду) и проф. др Владимир Симић (Филозофски факултет, Универзитет у Београду). Модератор ове панел дискусије био је Благоје Пантелић.

ТЕОЛОГИЈА У ЈАВНОЈ СФЕРИ – Црква и просветитељство: шта (ни)смо научили од Доситеја

У данашњој емисији „Арена“ слушате први део са панел-дискусије на тему „Црква и просветитељство: шта (ни)смо научили од Доситеја“ у оквиру симпосиона „Теологија у јавној сфери“, а у организацији Епархије захумско-херцеговачке и приморске. Разговор, у коме су учествовали проф. др Никола Грдинић (Филозофски факултет, Универзитет у Новом Саду), проф. др Ненад Ристовић (Филозофски факултет, Универзитет у Београду) и проф. др Владимир Симић (Филозофски факултет, Универзитет у Београду) имао је за циљ да размотри идеју водиљу Доситејевог просветитељског деловања и начин на који је она прихваћена у Цркви, тада и данас. Модератор ове панел дискусије био је Благоје Пантелић.

ТЕОЛОГИЈА У ЈАВНОЈ СФЕРИ – „Теологија-истина-помирење: појам мира у светим списима“ (2), Владислав Топаловић, Дарко Томашевић, Зухдија Хасановић

„Теологија-истина-помирење: појам мира у светим списима“, део је симпосиона „Теологија у јавној сфери“ у организацији Захумско-херцеговачке епархије СПЦ одржане 2019. године. Говорили су уДарко Томашевић, декан Католичког богословског факултета Универзитета у Сарајеву, Владислав Топаловић, декан Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ Универзитета у Источном Сарајеву, и Зухдија Хасановић, декан Факултета исламских наука сарајевског Универзитета. Данас вам преносимо други део ове дискусије.

ТЕОЛОГИЈА У ЈАВНОЈ СФЕРИ – „Теологија-истина-помирење: појам мира у светим списима“, Владислав Топаловић, Дарко Томашевић, Зухдија Хасановић

У оквиру симпосиона „Теологија у јавној сфери 2019.“ у Требињу приређена је панел-дискусија „Теологија-истина-помирење: појам мира у светим списима“, у оквиру које су говорили Дарко Томашевић, декан Католичког богословског факултета Универзитета у Сарајеву, Владислав Топаловић, декан Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ Универзитета у Источном Сарајеву, и Зухдија Хасановић, декан Факултета исламских наука сарајевског Универзитета.

ТЕОЛОГИЈА У ЈАВНОЈ СФЕРИ – „Депресија болест савременог доба“ – трећи део

Вечерас у 22 сата преносимо последњи део панел дискусије на тему „Депресија, болест савременог доба“ са скупа „Теологија у јавној сфери“ из 2018. године у којој су учествовали један мудри ђакон Дејан Николић професор у нишкој Богословији, проф. др сци Миро Јаковљевић са Медицинског факултета Свеучилишта у Загребу и мр Татјана Поповић психолошкиња из Координационог центра за ментално здравље Републике Српске, Бања Лука. Разговор је више од приче о депресији. У данашњем делу чућете како ови саговорници лепо разматрају теме као што су: безусловно прихватање себе, разлике између тежње ка савршенству и тежњи ка перфекцији, дијалога и дискусије, шта чини интегративну личност, где се сусрећу нове науке и теологија.

ТЕОЛОГИЈА У ЈАВНОЈ СФЕРИ- „Депресија, болест савременог доба“ – други део.

Проф. др Миро Јаковљевић, др Биљана Лакић и Дејан Николић, уз модерирање Бранке Шкоро настављају дебату о овој важној медицинској теми на скупу „Теологија у јавној сфери“ одржаном 2018. године.

Емисије

Prodajni centar