Članaka u kategoriji У међусмени

У МЕЂУСМЕНИ – 1.02.2018. – Друштвени активизам младих

Кроз данашњу емисију води вас Ана Влашковић. Тема је друштвени активизам младих а саговорници су Саша Миленић, професор философије у Првој крагујевачкој гимназији и Богдан Цветковић, председник Ђачког парламента. Волонтерка Црвеног крста Јована Петровић јавља се уживо из ове организације а Јана Шоковић из Прве гимназије.
Емисију припремила Новинарска секција Прве крагујевачке гимназије, уз помоћ професорке Адријане Ивановић и новинарке Иване Ретас.

У МЕЂУСМЕНИ – 25.01.2018. – Тинејџери са сметњама у развоју

Јана Ђоковић води данас емисију посвећену тинејџерима са сметњама у развоју. Њен саговорник је Весна Величковић професорка у Школи за децу са оштећеним слухом. У данашњој емисији говоримо и о успесима лингвистичке секције Прве крагујевачке гимназије. Наши гости су професор Марио Бајдук и ученик Дарко Марјановић. Емисију припрема Новинарска секција Прве крагујевачке гимназије уз асистенцију професорке Адријане Ивановић и новинарке Иване Ретас.

У МЕЂУСМЕНИ – 18.01.2018. – Болести зависности код младих

Чланови новинарске секције Прве крагујевачке гимназије предвођени професорком Адријаном Ивановић и новинарком Иваном Ретас данас вас воде кроз тему болести зависности код младих. Водитељ емисије Јована Стевић. Саговорник на тему о болести зависности је др Гордана Вујиновић из крагујевачког Дома здравља.
Новости из Медицинске школе преноси нам Ана Ранковић.

У МЕЂУСМЕНИ – 11.01.2018. – Пожар у Првој крагујевачкој гимназији

Кроз данашњу емисију води вас Бојана Луковић, а тема је пожар у Првој крагујевачкој гимназији.

У МЕЂУСМЕНИ – 28.12.2017. – Прослава новогодишњих празника

Чланови Новинарске секције Прве крагујевачке гимназије данас су за вас припремили емисију о прослави новогодишњих празника из угла младих. Кроз емисију вас води Милица Исаиловић. Једна од њених саговорница је и Славица Савељић, социолог.

У МЕЂУСМЕНИ- 21.12.2017. – Интересовање тинејџера за будуће професије

Теодора Качаревић из Новинарске секције Прве крагујевачке гимназије данас вас води кроз емисију посвећену интересовањима тинејџера за будуће професије. Ексклузивно уживо у емисији „У међусмени“ Савина Барјактаревић, саветница за каријерно вођење и психолог у Националној служби запошљавања. Из Прве техничке школе јавља се Маша Марковић.

У МЕЂУСМЕНИ, 14. 12. 2017. – вршњачко насиље

Тема данашње емисије је вршњачко насиље међу младима. О томе говори Иван Недељковић, психолог из Прве крагујевачке гимназије. Овог четвртка са вама је Марија Пешић, а као репортер из Економске школе јавља нам се Ана Ранковић.

У МЕЂУСМЕНИ – 07.12.2017. – говорна култура младих

У емисији „У међусмени” коју припремају чланови Новинарске секције Прве крагујевачке гимназије, у сарадњи са својим вршњацима из других крагујевачких средњих школа, данас говоримо о говорној култури младих. Покушаћемо да утврдимо колико се говорна култура и међусобна комуникација младих мењала у последњих неколико генерација. Гост емисије је Загорка Миладиновић, професор српског језика и књижевности.

Ауторка данашње емисије је Ана Ранковић.