Članaka u kategoriji У ствари љубав

У СТВАРИ ЉУБАВ – Рани развој деце

У данашњој емисији разговарамо са Марином Марковић, логопедом Развојног центра Дома здравља у Крагујевцу и координаторком пројекта „Имплементација модела раних интервенција“. Шта су нетипична понашања деце и да ли је нешто само фаза или поремећај и како у томе помаже тим који спроводи овај пилот пројекат у Крагујевцу, сазнајемо у данашњем разговору.

У СТВАРИ ЉУБАВ – Личност и фактори који утичу на развој личности

У данашњој емисији расветљавамо појам личност, а сазнајемо и који фактори утичу на развој личности. У томе нам помаже Ивана Јокић, психолог у Предшколској установи „Нада Наумовић“.

У СТВАРИ ЉУБАВ – Култура приписује родне улоге

У најновијем издању емисије „У ствари љубав“ за саговорницу имамо Јелену Петровић – Десницу, професора социологије са којом расветљавамо термине пол, род и родна равноправност. У вези с тим, сазнајемо шта је прирођеније жени, а шта мушкарцу, у коликој мери нам култура обликује родне улоге и шта је једино са чиме се рађамо.

У СТВАРИ ЉУБАВ – Ставови, стеротипи, предрасуде

Шта су ставови, шта стереотипи, а шта предрасуде, појмови су које разјашњавамо у најновијој емисији „У ствари љубав“. Да ли су предрасуде увек негативне, докле могу одвести појединца и да ли је предрасуда да се у нашем друштву предрасуде негују…све ово појашњава нам Иван Недељковић, школски психолог у Првој крагујевачкој гимназији.

У СТВАРИ ЉУБАВ – Развојни пут породице (други део)

У данашњој емисији преносимо вам наставак предавања „Развојни пут породице“ које је одржала Маја Вукашиновић, психолог и психотерапеут и мама четворо деце која је говорила о најизазовнијим моментима у свакој од фаза развоја породице.

У СТВАРИ ЉУБАВ – Развојни пут породице (први део)

У оквиру јесењег циклуса предавања, у Духовном центру Богословије „Свети Јован Златоусти“ у Крагујевцу, одржано је предавање на тему „Развојни пут породице“. Предавач је била Маја Вукашиновић, психотерапеут и мама четворо деце. Послушајте први део предавања и развојним фазама породице.

У СТВАРИ ЉУБАВ (15) – Пут самоспознаје

У данашњој емисији, у разговору са Татјаном Спасић, главном сестром Саветовалишта за ментално здравља Дома здравља у Крагујевцу, у фокусу имамо самоспознају, опрост, захвалност…

У СТВАРИ ЉУБАВ (14) – Срећа и прави пут за нас

У данашњој емисији, са Татјаном Спасић, главном сестром Саветовалишта за ментално здравље Дома здравља у Крагујевцу, разговарамо о срећи. ДА ли је срећа лепа само док се чека, ко све може бити срећан, како пронаћи баш наш пут, само су нека од питања која ћемо расветлити у овој емисији „У ствари љубав“.

Емисије

Prodajni centar