Članaka u kategoriji У ствари љубав

У СТВАРИ ЉУБАВ – Култура приписује родне улоге

У најновијем издању емисије „У ствари љубав“ за саговорницу имамо Јелену Петровић – Десницу, професора социологије са којом расветљавамо термине пол, род и родна равноправност. У вези с тим, сазнајемо шта је прирођеније жени, а шта мушкарцу, у коликој мери нам култура обликује родне улоге и шта је једино са чиме се рађамо.

У СТВАРИ ЉУБАВ – Ставови, стеротипи, предрасуде

Шта су ставови, шта стереотипи, а шта предрасуде, појмови су које разјашњавамо у најновијој емисији „У ствари љубав“. Да ли су предрасуде увек негативне, докле могу одвести појединца и да ли је предрасуда да се у нашем друштву предрасуде негују…све ово појашњава нам Иван Недељковић, школски психолог у Првој крагујевачкој гимназији.

У СТВАРИ ЉУБАВ – Развојни пут породице (други део)

У данашњој емисији преносимо вам наставак предавања „Развојни пут породице“ које је одржала Маја Вукашиновић, психолог и психотерапеут и мама четворо деце која је говорила о најизазовнијим моментима у свакој од фаза развоја породице.

У СТВАРИ ЉУБАВ – Развојни пут породице (први део)

У оквиру јесењег циклуса предавања, у Духовном центру Богословије „Свети Јован Златоусти“ у Крагујевцу, одржано је предавање на тему „Развојни пут породице“. Предавач је била Маја Вукашиновић, психотерапеут и мама четворо деце. Послушајте први део предавања и развојним фазама породице.

У СТВАРИ ЉУБАВ (15) – Пут самоспознаје

У данашњој емисији, у разговору са Татјаном Спасић, главном сестром Саветовалишта за ментално здравља Дома здравља у Крагујевцу, у фокусу имамо самоспознају, опрост, захвалност…

У СТВАРИ ЉУБАВ (14) – Срећа и прави пут за нас

У данашњој емисији, са Татјаном Спасић, главном сестром Саветовалишта за ментално здравље Дома здравља у Крагујевцу, разговарамо о срећи. ДА ли је срећа лепа само док се чека, ко све може бити срећан, како пронаћи баш наш пут, само су нека од питања која ћемо расветлити у овој емисији „У ствари љубав“.

У СТВАРИ ЉУБАВ (13) – Љубав према себи

У данашњој емисији за тему имамо љубав према себи. Како заволети сопствено биће, како прихватити себе, шта су избори наше душе, како умирити сопствене мисли и како у болу и патњи пронаћи лепу мисао. На ова питања одговара Татјана Спасић, главна сестра Саветовалишта за ментално здравље Дома здравља у Крагујевцу и саветник за лични развој која годинама успешно води радионице при Удружењу особа са менталним сметњама „Луна“.

У СТВАРИ ЉУБАВ (12) – Љубомора

Тема данашње емисије је љубомора. Да ли љубомора има икакве везе са љубављу, какви људи су љубоморни, може ли се самопуздање ојачати и на који начин…одговара Татјана Спасић, главна сестра Саветовалишта за ментално здравље Дома здравља у Крагујевцу и лиценцирани тренер животних вештина.

Емисије

Prodajni centar