Skip to main content

ДОК ЈЕ СУНЦА – протојереј ставрофор Милић Марковић „У Цркви је императив да је љубав према непријатељима апсолутна заповест“

У данашњој емисији „Док је сунца“ бавимо се темом освете, односом правде и права, узимања правде у људске руке…Одакле потиче жеља за осветом, да ли је људски да у тренуцима патње осетимо жељу да наудимо другоме који нам је извор патње, шта се и да ли се ишта постиже осветом и колико Црква може да утиче на сузбијање порива за осветом у срединама где још увек постоји крвна освета, само су нека од питања на која одговара протојереј ставрофор Милић Марковић, старешина Старе крагујевачке цркве и директор Радија Златоусти.

ДОК ЈЕ СУНЦА – „Са крстом се не завршава наша историја спасења“

Помаже Бог и Христос се јави! Почиње прво издање новог радијског серијала „Док је сунца“ који ће се бавити великим и вечитим теолошким темама и феноменима без рока трајања. У данашњој емисији отварамо питања страдања и патње. Зашто страдају деца, зашто пате недужни, да ли нас Бог кажњава страдањем и зашто Бог ћути на молитве родитеља, имају ли они који пролазе кроз велику патњу права да буду љути на Бога, одакле зло, да ли је патња предуслов за духовни раст, постоји ли Божија или људска правда, шта је адекватна хришћанска туга, само су нека од питања која отварамо у разговору са протојерејем ставрофором др Зораном Крстићем, ректором Богословије „Свети Јован Златоусти“ у Крагујевцу и директором Радија Златоусти Епархије Шумадијске.