У петак 5. 01. на Туцин дан, Царски часови ће се служити у Саборној цркви, Старој цркви, цркви Светог Димитрија у Вашаришту, цркви Светог Саве на Аеродрому, цркви Светог великомученика Лазара у Белошевцу и цркви Свете Петке у Виноградима. Свуда почињу у 7, 30 минута. У цркви Светог Пантелејмона у Станову царски часови на Туцин дан служиће се од 8 сати.

На Бадњи дан литургија је готово у свим храмовима у 7 сати и 30 минута. Од 8 сати литургија 6. јануара је у цркви Свете Тројеручице у Малим Пчелицама, и цркви Светог Јоаникија у Бресници, док ће у Цркви Светог великомученика Георгија у Шумарицама литургија на Бадњи дан почети у 9 сати.

Празнично бденије и у наставку ложење бадњака у Саборној цркви је у 17 сати, након што ће у 16 сати бити унет бадњак у Владичански двор. И у свим осталим црквама је ова служба у 17 сати, изузев у манастиру Дивостин где ће почети у 18 сати.

На Божић празнична литургија у Саборној цркви, којом ће началстовати Његово преосвештенство епископ шумадијски г. Јован, почиње у 9 сати, као и у цркви Светог великомученика Лазара косовског у Белошевцу и манастиру Благовести у Дивостину. У цркви Светог Димитрија у Вашаришту литургија ће се служити од 7 сати, док је у храму Светог Саве на Аеродрому у 7 сати и 30 минута. У Старој цркви Божићна литургија се служи од 8 сати, као и у цркви Светог Јоаникија у Бресници, цркви Светог Пантелејмона у Станову, цркви Свете Тројеручице у Малим Пчелицама и цркви Свете Петке у Виноградима.

Другог дана Божића, на Сабор Пресвете Богородице Његово преосвештенство епископ шумадијски г. Јован служиће у цркви Светог Пантелејмона у Станову од 9 сати. И у свим осталим храмовима литургија је у 9 сати. То исто важи и за литургију на празник Светог Стефана првомученика 9. јануара с тим што се овог дана литургија служи и у шумаричком храму Светог великомученика Георгија. У цркви Светог Пантелејмона тога дана литургија почиње у 7 сати и 30 минута док у цркви Свете Тројеручице у Малим Пчелицама у 8 сати.