Центар за примењену психологију (cppsi.org.rs) у сарадњи са Студентским културним центром Крагујевац у склопу образовног програма и уз финансијску подршку града Крагујевца у оквиру пројекта Ментално здравље у хармонији: Прогресивна мишићна релаксација за смањење анксиозности, у периоду од септембра до новембра месеца у простору СКЦ Крагујевац организује серију бесплатних радионица намењених превасходно младим музичарима, студентима музичког одсека ФИЛУМ-а и ученицима музичке школе. У обукама могу да учествују и сви други млади узраста од 15 до 30 година.

Циљ пројекта је унапредити ментално здравље младих путем научно заснованих решења за кључне препреке које су млади на основу више спроведених истраживања фокус група и приликом индидивуалног рада издвојили и дати им алате у руке како би дакле на научно заснован начин решили доминантан проблем у вези са менталним здрављем младих односно са којима се суочавају – анксиозност, страх, стрес уз истоворемено подизање перформанси у учинковитости у областима којима се баве.

На радионицама ће полазници бити у прилици да прођу кроз комплетну обуку прогресивне мишићне релаксације, да се упознају са антистрес техникама, специјализованим вежбама дисања, али и да се обуче за постизање оптималног нивоа узбуђења приликом музичких такмичења и концертног извођења. Млади ће бити у прилици и да усаврше јавни наступ.
Са младима ће радити стручњаци из Центра за примењену психологију, професори Музичке академије и медијски експерти.

О циљу ових радионица говоримо са Борисом Ангеловским директором Центра за примењену психологију, организације цивилног друштва основане са циљем да одговори друштвеним изазовима применом специфичних решења проистеклих из психолошке науке:

Пријаву за учешће са информацијама о радионицама можете пронаћи на следећем линку: cppsi.org.rs/mentalno-zdravlje
Можете се пријавити понуњавем обрасца на страни- forms.office.com/e/vpxDspts13