Институт за математику и информатику Природно-математичког факултета у Крагујевцу организовао је 29. и 30. августа Прву конференцију о настави математике и информатике- The First Conference on Mathematics and Computer Science Teaching, TEMATCOM 2024. Реч је о националној конференцији са међународним учешћем.

Наставници и сарадници Природно-математичког факултета, а пре свега Институт за математику и информатику, као институција која више од пола века школује наставнике математике и информатике, сматрали су да је прави тренутак да се путем ове конференције окупе сви они који се баве унапређивањем наставне праксе, било као истраживачи или као практичари.
Конференција је била одлична прилика за размену научних резултата, добрих пракси, и остваривање сарадње колега из читаве Србије, региона и шире.

Жеља организатора је, како наводе, да исту конференцију периодично организују, а непосредни повод за прву у низу је обележавање 70. рођендана проф. др Бранислава Поповића, који је пресудно утицао на реформе стидијских програма математике (и информатике) у домену методике наставе математике и сродних предмета који су усмерени на стицање наставничких компетенција.

На отварању конференције уводну реч одржала је проф. др Бојана Боровићанин, поред које су говорили и проф. др Марија Станић декан ПМФ-а, проф. др Владимир Ранковић ректор крагујевачког Универзитета, представници Министарства, контролне комисије и Друштва математичара Србије: