На дан када Српска православна црква прославља Преподобне Зосима и Јакова, а Манастир Тумане обележава своју славу, верник из Београда посведочио је о потпуном оздрављењу захваљујући овој светињи, додајући своје име на дуги списак оних који су на овом светом месту пронашли духовну утеху и исцељење.

У тихом окриљу свете светиње, где се векови преплићу са чудима, једно ново исцељење испливало је на светлост дана, сведочећи о непресушној снази молитве и вере. На празник Светих Зосима и Јакова Туманских, у благословеној светињи манастира Тумане, обелодањено је ново чудо које је још једном потврдило светост и моћ молитава у овом чудесном храму. Вековима су се овде исцељивали болесни, налазили утеху у невољи и долазили по духовну помоћ, а сада се овом списку придружило и сведочење Илије Гребића, верника из Београда, чије су ране, које су га мориле, на чудестан начин залечене.

Манастир Тумане, смештен у близини Голупца, одавно је познат као место где се дешавају чудотворна исцељења. Бројни верници долазе да се поклоне моштима светитеља, тражећи утеху и помоћ у тренуцима када све друго изгледа немоћно. Према народном предању, ово свето место носи са собом снагу и благодат која је кроз векове исцељивала и испуњавала молитве оних који су долазили са вером у срцу.

Илија Милић, сезонски радник у Шпанији, сведочио је о свом искуству:

извор портал религија.рс